woensdag 3 augustus 2016

Ajax vanavond tegen PAOK!

Hallo voetbalfans!

Ajax speelt vanavond in Thesaloniki de belangrijke terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Paok Saloniki. In Amsterdam eindigde de wedstrijd in 1-1. Daarom moet Ajax in Griekenland sowieso een uitdoelpunt scoren.

Het zal niet makkelijk worden voor Ajax, na de 1-1 in eigen huis. In de eerste helft kwam de ploeg van Peter Bosz totaal onterecht op een 0-1 achterstand door een blunder van Cillessen. Een half uur voor tijd scoorde debutant Kasper Dolberg op mooie wijze de 1-1. En het zal je zeker niet ontgaan zijn dat in het stadion van de Grieken, een 'heksenketel' zal ontstaan. Het is belangrijk dat Ajax zich daardoor niet van de wijs laat brengen. De Ajacieden zelf zeggen dat ze ondanks dat door zullen gaan, maar dat hebben we eerder gehoord. In Europees verband werd Ajax wel vaker afgetroefd, mede door het fanatisme van supporters. Bijvoorbeeld tegen Steaua Boekarest (2-0 verlies, na penalty's 4-2 verloren), AC Milan (0-0, winst was nodig), Fenerbahce (1-0), Celtic (2-1, niet de wedstrijd van afgelopen seizoen), en tegen het lage Jablonec liep het maat net goed af (0-0, gelijkspel was minimale). Bij Ajax hebben ze er zo te horen veel vertrouwen in. In meerdere persconferenties zeiden ze dat ze er van overtuigd waren dat zij beter waren en doorgingen. Is er nu geen sprake van zelfoverschatting na de goede wedstrijd van vorige week?
Ajax mist vanavond Amin Younes. Voor de linksbuiten komt deze wedstrijd nog te vroeg. Gudelj mag weer meedoen. In de heenwedstrijd mocht dat niet wegens een rode kaart vorig jaar tegen Mölde, Hij zal vanavond waarschijnlijk de plaats innemen van Donny van de Beek. Bazoer was er vorige week niet bij wegens een blessure. Of hij vanavond zal spelen is nog niet bekend.
Tot nu toe is deze tweestrijd een exacte kopie van 6 jaar geleden. Ook toen stonden Ajax en Paok tegenover elkaar in de derde voorronde van de Champions League. Ook toen speelde Ajax de eerste wedstrijd thuis, en ook toen eindigde die wedstrijd in 1-1. Ajax ging toen door, op basis van uitdoelpunten. De wedstrijd in Griekenland eindigde toen in 3-3. Ajax zou dat seizoen ook de Champions League halen door de volgende voorronde te winnen van Dinamo Kiev. Als Ajax vanavond wint zullen de Amsterdammers zeer waarschijnlijk een hoger team loten. Als Ajax het gelukkigst loot, wordt het Club Brugge.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonner je hier rechts om niks te missen. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je dan toch bezig bent, volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En laat in de reacties achter of jij denkt dat Ajax doorgaat.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten