zaterdag 6 augustus 2016

De eredivisie is begonnen!

Hallo voetbalfans!

Gisteren begon in Nijmeegen de eredivisie weer. PEC Zwolle en NEC hielden elkaar in evenwicht met een 1-1 gelijkspel. Vandaag en morgen zijn er ook wedstrijden. Onder andere FC Utrecht-PSV en Sparta-Ajax.

Het eerste half uur ging gelijk op bij NEC-PEC Zwolle. PEC was al een aantal keer gevaarlijk geworden via Achabar, maar NEC deed ook mee an de wedstrijd. Na ruim een half uur nam PEC Zwolle de voorsprong. Achabar stuurde op schitterende wijze Menig weg. De linksvoor rondde vervolgens keurig af: 0-1. Daarna had PEC de wedstrijd meer in handen en leek het er een uur lang op dat zij de grootste kanshebber waren voor de winst. Maar in de 63e minuut kwam de gelijkmaker van NEC toch. Na een schitterende lange bal op Ofosu was het net geen buitenspel en stond de aanvaller dus oog in oog met de doelman, en dat bepaalde de eindstand op 1-1.

Vanavond speelt FC Utrecht tegen PSV. De laatste ontmoeting tussen de twee ploegen was in de beker en eindigde in een 1-3 voor FC Utrecht. De wedstrijd daarvoor werd vrij eenvoudig gewonnen door PSV met 0-2. Moreno en Willems leken het duel in de Domstad niet te halen, maar zijn uiteindelijk alsnog beschikbaar. Utrecht kende een slechte voorbereiding op dit seizoen. In Duitsland werd er met 3-0 van Union Berlin verloren, een club uit de Bundesliga 2. PSV kende een zo goed als foutloze voorbereiding van dit seizoen. Het won een hoop lastige wedstrijden van onder andere Feyenoord en FC Porto. Maar het gekke is dat de ploeg de Lichtstads-derby verloren van FC Eindhoven met 1-0. Ondanks dat PSV toch de betere ploeg lijkt, staat voor PSV een overwinning niet garant in de Domstad. Na 46 gespeelde wedstrijden won PSV iets minder dan de helft van de keren: 22 keer. FC Utrecht is regelmatig niet op tijd klaar voor het nieuwe seizoen. Van de laatste 12 openingsduels won het ere slechts 1.

Ajax begint morgen de competitie tegen promovendus Sparta Rotterdam. De Ajacieden hebben wellicht nog de wedstrijd in Griekenland van woensdag in de benen. En Ajax heeft geen goede geschiedenis voor Sparta uit. De laatste 4 keer werd er 3 keer niet gewonnen. Bij deze wedstrijd kunnen ook nog al wat mijlpalen behaald worden. Als Sparta 1 keer scoort is dat Sparta's 1600e thuisdoelpunt in de eredivisie. Tot nu toe haalden alleen Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente dat. Ajax staat momenteel op 5099 treffers en kan morgen dus bij 1 goal de 5100 halen. Als Ajax twee keer scoort is dat het 100e doelpunt dat Ajax maakt tegen Sparta.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie 'm leuk vonden. Zo ja, geef dan een +1. Het echte werk is nu weer begonnen, dus abonneer je hier rechts. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media, zodat ook zij nu echt niets meer missen van het voetbalnieuws. Als je dan toch bezig bent, volg me op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien, bij een volgende blog.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger


Geen opmerkingen:

Een reactie posten