dinsdag 23 augustus 2016

Voorbeschouwing op CL van vandaag + kort nieuws!

Hallo voetbalfans!

Ajax speelt morgen pas de wedstrijd tegen FK Rostov, dus daar komt dan ook morgen pas een voorbeschouwing van. Maar vanavond worden er ook al duels gespeeld in de laatste play-off voor de Champions League. Één van de wedstrijden is AS Roma-FC Porto.

En daarmee te beginnen: AS Roma-FC Porto. De meesten zullen AS Roma natuurlijk de grootste kansen geven. Maar FC Porto staat er na één duel toch niet slecht voor. In Italië speelden de ploegen 1-1 tegen elkaar. AS Roma mist alleen de geschorste Vermaelen, die vorige week twee keer geel pakte tegen Porto. AS Roma kan op basis van het resultaat van afgelopen weekend met vertrouwen vooruitblikken op deze wedstrijd. Het won namelijk met 0-4 van Udinese, maar alle goals vielen in de tweede helft en bovendien werd er twee keer vanaf de penaltystip gescoord. FC Porto kende een wel  hele moeizame laatste wedstrijd, maar het won wel. In de 84e minuut kopte André Silva zijn ploeg naar de 1-0 zege. Ik denk dat AS Roma ondanks het missen van Vermaelen toch doorgaat. Ik denk dat de wedstrijd eindigt in 2-1.

Buiten dit mooie affiche zijn er natuurlijk ook nog andere wedstrijden. Hapoel Beer Sheva speelt tegen Celtic. Niemand twijfelt uiteraard over wie er door gaat. In de heenwedstrijd had Celtic al weinig moeite en won het met 5-2. Ik denk dat dat vanavond niet anders is en dat Celtic wint met 2-4. Monaco-Villareal kan nog wel een spannende pot worden. In de heenwedstrijd won Monaco met veel moeit met 1-2. Maar dat zal denk ik genoeg zijn want ik denk dat het vanavond dezelfde uitslag in het voordeel van Monaco wordt. Verder is er nog in de Champions League Viktoria Pilzen tegen Ludogorez. Ludogoretz won de heenwedstrijd met 2-0. Maar ik denk dat Viktoria Pilen alsnog doorgaat na penalty's. Geen zin in Champions League voetbal, maar een Duitse wedstrijd? Vanavond om 18.00 uur kan je op Eurosport naar de oefenwedstrijd van Borussia Dortmund kijken.

Kort nieuws:

Siem de Jong maakt definitief de overstap naar PSV. Dat bevestigde PSV zelf. De Eindhovenaren huren de middenvelder voor een jaar. Siem de Jong zelf snapt dat de overstap gevoelig ligt, maar hoopt dat men zal begrijpen dat hij wilt voetballen.

Aanstaand Barcelona-doelman Jasper Cillessen zit toch nog bij de selectie voor het duel met Rostov. Cillessen zat tegen Willem II op de tribune en is sindsdien blijkbaar toch nog niet rond met Barcelona. Nemanja Gudelj neemt ook weer deel aan de selectie. Hij is terug van een blessure.

Frank de Boer heeft afgelopen weekend zijn eerste duel met Internazionale verloren. Chievo Verona ging er met de overwinning vandoor door twee goals van Birsa, beiden in de tweede helft. Frank de Boer reageerde na afloop dat Inter op alle fronten beter moest worden.



Bedankt voor het lezen van deze blog. Vonden jullie 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat zij ook niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: De Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen te zien bij de voorbeschouwing op Rostov-Ajax!

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten