donderdag 4 augustus 2016

Ajax door naar volgende ronde!

Hallo voetbalfans!

Met veel pijn en moeite heeft Ajax gisteren de volgende ronde van de voorondes van de Champions League gehaald. In Thessaloniki werd Paok gisteren met 1-2 verslagen. Morgen is de loting. Wie kan Ajax dan allemaal loten?

Het had slechter kunnen aflopen, gisteren in Thessaloniki. Ajax was totaal onscherp begonnen en kreeg in de 4e minuut al een tegentreffer te verwerken. Bij de corner lette Westermann niet op zijn man, Klaus, die echt heel gemakkelijk in kon koppen: 1-0. Na een kwartier had Ajax al op 2-0 achter kunnen komen. Westermann leed heel onhandig balverlies, en was niet snel genoeg terug in de verdediging. Viergever kon op het laatste moment alles herstellen. Halverwege de eerste helft kreeg Klaus een tweede 100% kans. Na een voorzet kwam Dijks te laat, en redde Cillessen geweldig. 3 minuten later kreeg Klaus de volgende 100% kans. Westermann lette weer eens totaal niet op Klaus, die zo door kon richting Cillessen. Het lobje eindigde naast het doel. Het had dus al 3-0 moeten staan. Na een ruim half uur kwam de volgende grote kans aan voor Paok. Cillessen leverde de bal zomaar in bij Athanasiadis. Hij gaf de bal aan Shakhov, die de bal net naast het doel schoot. Een minuut later kwam Ajax met de eerste kans. Na een voorzet van Dijks nam Cassiera de bal met de bovenarm mee, en frommelend en frommelend kon de doelman de bal nog net op de lijn pakken. Vlak voor rust zat het mee voor de Amsterdammers. Uit een goede vrije trap van Nemanja Gudelj werd Viergever opzichtig naar de grond getrokken. Penalty. Davy Klaassen nam de penalty en ramde hem hard door het midden: 1-1. En ook al heeft Ajax de eerste helft slecht gespeeld: na 45 minuten is de situatie beter dan toen we van start gingen. Na rust had Ajax de wedstrijd iets meer onder controle, en had het veel meer balbezit. Maar tot echte kansen kwam het toch niet. Een kwartier voor tijd raakte Mystakidis namens Paok de lat. In de 87e minuut trok Ajax de overwinning toch naar zich toe. Dijks gaf een goede voorzet die gevaarlijk bij El Ghazi terecht kwam. De afvallende bal kwam bij Klaassen die keihard in de korte hoek uithaalde: 1-2. Ajax gaat door, en gaat morgen de pot in voor de loting van de laatste play-off ronde.

Maar wie kan Ajax dan loten? Ajax kan AS Roma, AS Monaco, Steaua Boekarest, Young Boys en FK Rostov loten. AS Roma mag deze ronde gewoon automatisch instromen. AS Monaco versloeg Fenerbahce. In Turkije verloor de ploeg nog met 2-1, maar thuis zetten ze dat helemaal recht door met 3-1 te winnen. Steaua Boekarest heeft Sparta Praag achter zich gelaten. In Praag eindigde de wedstrijd in 1-1. Thuis wonnen ze met 2-0. Verassing Young Boys heeft van Shaktar Donetsk gewonnen. Uit bij Sjachtar verloren ze met 2-0, maar thuis wonnen ze met diezelfde cijfers. Op penalty's zorgden ze voor een stunt, door met 4-2 te winnen. FK Rostov heeft Anderlecht achter zich gelaten. Thuis kwamen ze niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar in België verliep het verrassend makkelijk. Het eindigde in 0-2 voor de Russen. De tegenstander waar Ajax het meest recent tegen speelde is Steaua Boekarest. In 2012 leek Ajax na de 2-0 gewonnen thuiswedstrijd door te gaan. Maar uit verloor het met 2-0, en moest het na penalty's het Europese avontuur al vroeg opgeven.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Hopelijk vonden jullie 'm leuk, geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me gelijk even op Twitter: @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie volgende keer weer te zien.