donderdag 25 augustus 2016

Ajax naar Europa League samen met AZ?!

Hallo voetbalfans!

Ajax is gisteren op hele pijnlijke wijze uitgeschakeld door Rostov. In Rusland verloren de Amsterdammers met maar liefst 4-1. De ploeg loot vrijdag dus (waarschijnlijk) met AZ mee om de Europa League. Dan moet AZ vanavond wel de voorsprong van vorige week vasthouden tegen Vojvodina.

Ajax speelde gisteren 80 minuten lang verschrikkelijk. Tegen het Russische FK Rostov stond het na 45 minunten al met 1-0 achter door een doelpunt van Azmoun. Ajax wordt in de verdediging gewoon overlopen en Azmoun kopt uitstekend binnen. Na rust ging het opeens hard. Allereerst was het Jerochin die met een kopbal het duel eigenlijk al besliste. Een paar minuten later maakte Noboa erg gelukkig met zijn knie de 3-0. Maar de Ajax-verdediging zag ook voorafgaand aan het laatste zetje er belachelijk slecht uit. En het werd zelfs nog erger. Na een afgeslagen vrije trap van Lasse Schöne is Rostov razend snel aan de overkant en kan Poloz één op één met Cillessen makkelijk afronden. De laatste tien minuten van de wedstrijd begon het spel van Ajax er pas een beetje uit te zien met een paar mooie combinaties. Het leidde uiteindelijk ook tot een mooie voorzet waardoor Dolberg bijna alleen in het strafschop gebied stond. De 18-jarige spits werd hard onderuit gehaald en Ajax kreeg weer een strafschop, en Davy Klaassen, de onzichtbaarste van allemaal, benutte de strafschop recht door het midden. Ajax verloor met 4-1 en loot vrijdag mee voor de groepsfase van de Europa League.

AZ kan de Europa League bijna niet meer ontgaan. Vorige week won het uit bij Vojvodina makkelijk met 0-3 door goals van Stijn Wuytens (2x) en Fred Friday. AZ won drie (Giannina 2x en Vojvodina) van zijn laatste vijf Europese wedstrijden, speelde er één gelijk (tegen Athletic Bilbao), en verloor er één (van FK Partizan). Als AZ weet te scoren vanavond is het helemaal gedaan en beslist. En in de wetenschap dat AZ de afgelopen zes duels in Europa wist te scoren hoeven de Alkmaarders niks te vrezen. Als AZ vanavond de Europa League haalt zal het niet in de gehoopte pot 1 omdat Ajax daar al namens Nederland in zit. Feyenoord komt waarschijnlijk in pot 3 terecht.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien bij de blog van morgen.