woensdag 17 augustus 2016

Ajax komt niet verder dan gelijkspel tegen Rostov!

Hallo voetbalfans!

Ajax speelde gisteren de eerste van twee wedstrijden in de laatste play-off voor de Champions League tegen FK Rostov. In Amsterdam bleven ze op 1-1 steken. Hierdoor moet Ajax volgende week scoren in Rusland.

Kans op kans stapelde Ajax op tegen het Russische FK Rostov. Al heel vroeg was de eerste kans voor Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. Een goede voorzet van El Ghazi voorafgaand, en een goede kopbal van Klaassen in de handen van doelman Dzhanayev. In de 13e minuut kwam Rostov onverdiend op een 0-1 voorsprong. Een rare vrije trap van Noboa was blijkbaar niet houdbaar voor Cillessen. De goal veranderde eigenlijk weinig aan de wedstrijd. Ajax bleef kansen creëren en Rostov bleef achteruit lopen. El Ghazi was met een goed schot waar een mooie kapbeweging aan was vooraf gegaan eindigde in de handen van doelman Dzhanayev. Even later deed zich een enorme kans voor Younes aan. De aanvaller miste op onwaarschijnlijke wijze. Na een ruim half uur begon Traore een goede actie, afgerond door een schot dat gered werd door Dzhanayev. De afvallende bal werd door Younes opgepikt en na een goede dribbel afgerond met een schot in de handen van Dzhanayev. 7 minuten voor de rust was het geluk eindelijk aan Ajax' zijde. Amin Younes ging fraai langs zijn directe tegenstander het strafschopgebied in. Vervolgens werd de bal terug op Bazoer, die de bal hard inschoot... tegen de hand van een Rostov-verdediger. Penalty. De penalty werd uitstekend benut door Davy Klaassen. Na rust had Ajax nog genoeg mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Traore had een enorme kans met zijn kopbal, maar Dzhanayev was niet te verslaan. In de slotfase was Gudelj met een harde pegel ook nog dichtbij de 2-1. Maar het mocht niet zo zijn. Ajax zal volgende week moeten scoren in Rusland om door te kunnen gaan in de Champions League.