donderdag 18 augustus 2016

Barçelona pakt Spaanse supercup & voorbereiding op Vojvodina-AZ!

Hallo voetbalfans!

FC Barçelona heeft gisteren de Spaanse supercup gewonnen. Na de heenwedstrijd uit bij Sevilla die met 0-2 werd gewonnen, kon het al bijna niet meer mis. Maar gisteren waren ze in de terugwedstrijd nogmaals met 3-0 te sterk voor Sevilla. En AZ speelt vanavond het belangrijke heenduel tegen Vojvodina. Als AZ over twee wedstrijden gezien wint gaat het naar de Europa League.

Gisteren beleefde ik de wedstrijd FC Barcelona-Sevilla op de voorste rij van Camp Nou, aan de lange zijde. Er was een geweldige sfeer in het stadion die Barcelona aan de  overwinning probeerde te helpen. Maar het was Sevilla dat de eerste kansen had. Met name uit corners waren ze gevaarlijk. In de 3e minuut moest Bravo al in een één op één situatie goed redden. En al in de 5e minuut werd er op de lat gekopt. In de 10e minuut pakte Barcelona wellicht tegen de verhouding in de voorsprong. Een prachtige aanval met Messi en André Gomes erbij betrokken zette Arda Turan vanaf links vrij voor de keeper. De linksvoor ronde keurig af met een rollertje langs de keeper: 1-0. Het duel was al zo goed als beslist. Een halve minuut later had het al 2-0 kunnen zijn. Na een flitsende aanval schoot Munir naast. In de 17e minuut miste Messi een grote kans. Turan gaf een geweldige hoge pass op de al naar voren sprintende Mascherano, die de bal nog net perfect kon terugleggen op Messi. Messi nam de bal in één keer maar schoot net naast. Na een half uur spelen had Sevilla de spanning terug kunnen brengen. In het strafschopgebied maakte Umtiti hands, en mocht Sevilla aanleggen vanaf elf meter. De strafschop werd door Iborra genomen en schitterend gepakt door Bravo. Kort na rust maakte Turan met een schitterende treffer een einde aan de strijd om de Spaanse supercup. Sevilla maakt weer eens een fout in de opbouw, de keeper staat niet goed, en vanaf een meter of 25 ploft de bal op prachtige wijze het doel in. Na een ruim uur maakte Lionel Messi koppend de 3-0. Na een goede pass van André Gomes kon Digne vrij voorzetten. Messi liep helemaal naar de tweede paal en kopte perfect raak richting de andere hoek. In de extra tijd verwende Messi het publiek nog eens met een schitterende actie waarmee hij vier Sevilla-spelers voor schut zette. Het schot eindigde net naast.

AZ speelt vanavond de wedstrijd tegen Vojvodina, Van AZ verwacht iedereen toch dat ze zonder al te veel moeite de groepsfase van de Europa League halen. Maar het is naar mijn mening exact hetzelfde verhaal als FK Rostov met Ajax. Die ploegen komen niet voor niets in die allerlaatste play-off. Ook zij kunnen gewoon goed voetballen. Vojvodina haalde deze laatste rondde door eerst met 1-0 en 1-2 te winnen van Connah's Quay. Daarna schakelde het Dinamo Minsk uit met 1-1 en 0-2. Opvallend is ook dat Vojvodina het beter doet in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. Voor AZ is er goed nieuws, want Markus Henriksen is op tijd hersteld van een blessure en kan gewoon meedoen vanavond. Ook ontbreken er heel wat spelers bij AZ. Jop van der Linden en Ben Rienstra zijn nog wel geblesseerd en halen de wedstrijd niet. Tankovic is net terug van de Olympische spelen en zal vanavond ook nog niet in actie komen. Vojvodina is dit seizoen nog zowel in competitieverband, als Europees ongeslagen. Het stuntte dit seizoen al met overwinningen op Dinamo Minsk en Partizan Belgrado. Bovendien speelde het pas één keer gelijk in de competitie in tien wedstrijden.

Buiten AZ zijn er ook nog andere wedstrijden in de play-offs vanavond. Buiten de wedstrijd van AZ worden er nog 20 andere play-offs gespeeld in de Europa League, waaronder Istanbul-Sjachtar Donetsk, Astra-West Ham United en SonderjyskE-Sparta Praag.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneren kan hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: De Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen weer te zien bij de nabeschouwing van AZ en de voorbeschouwing op Excelsior-Ado en United-Southampton.