dinsdag 9 augustus 2016

Barcelona en Sevilla strijden om Spaanse supercup!

Hallo voetbalfans!

Vrijdag staat de Spaanse supercup op het programma. Daarin strijden de landskampioen en de bekerwinnaar tegen elkaar om de eerste prijs van het seizoen: De supercup. Maar omdat Barcelona het landskampioenschap EN de beker heeft gewonnen, mag bekerfinalist Sevilla het tegen de Spaanse grootheid opnemen.

De supercup van dit jaar is verdeeld in 2 wedstrijden. Aanstaande zondag wordt er in Sevilla gespeeld. Woensdag, volgende week wordt er in Barcelona gespeeld. Deze supercup is overigens een kopie van de Supercup van vorig jaar. Ook toen stonden Barcelona en Sevilla tegenover elkaar. Barcelona won na een spektakelstuk met 5-4. Ook stonden deze twee ploegen heel recent tegenover elkaar, in de bekerfinale. Barcelona won na verlenging met 2-0 door doelpunten van Dani Alves en Neymar. Beiden op de assist van Messi.

Barcelona lijkt klaar voor de Supercup. In de International Champions Cup kwam het twee keer in actie, Tegen Celtic werd met 1-3 gewonnen. Ook Leicester werd opzij gezet. De Spanjaarden waren met 4-2 te sterk voor de Engelsen. Morgen is de laatste test voor Barcelona. Het speelt dan thuis tegen Sampdoria.

Sevilla heeft gek genoeg niet al te veel wedstrijden gespeeld, maar vanavond staat het in de Uefa 2-16 supercup omdat ze de Europa League hebben gewonnen. Champions League-winnaar Real Madrid wacht daar.

Ik verwacht dat de heenwedstrijd in 2-2 zal eindigen maar dat Barcelona thuis uiteindelijk toch wint. Voor Sevilla worden het namelijk wel heel veel serieuze wedstrijden achter elkaar. Vanavond tegen Real Madrid, zondag tegen Barcelona en woensdag tegen Barcelona.

Vergeet vanavond dus ook niet te kijken bij de geweldige wedstrijd Real Madrid-Sevilla. Het duel om de Europese supercup.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie 'm leuk vonden. Zo ja, geef dan een +1. Het echte werk is nu weer begonnen, dus abonneer je hier rechts. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media, zodat ook zij nu echt niets meer missen van het voetbalnieuws. Als je dan toch bezig bent, volg me op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien, bij een volgende blog.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten