maandag 8 augustus 2016

PSV, Feyenoord en Ajax starten met overwinning!

Hallo voetbalfans!

De eredivisie is natuurlijk al begonnen, maar gisteren kwamen de toppers PSV, Feyenoord en Ajax ook weer voor het eerst in actie. Alle drie begonnen ze goed met een overwinning.

Ajax begon het seizoen met een 1-3 overwinning uit bij promovendus Sparta. Ajax kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Het begon bij een mooie opening van Riedewald op El Ghazi. De aanvaller controleerde de bal en gaf vervolgens voor op Klaassen die goed raak kopte. Maar Ajax kon niet langer dan 2 minuten genieten van de voorsprong. De vrije trap van Sanusi werd in eigen doel gewerkt door Nemanja Gudelj. Daarna had Ajax het een fase van zo'n 10 minuten moeilijk. Dijks en Veltman pakten geel. Cillessen voorkwam een goal van Sanusi. Na een half uur was Ajax heel dichtbij de 1-2. Cassiera raakte met zijn kopbal uit een corner twee keer de paal. 8 minuten na rust kwam Ajax alsnog op 1-2. Een mooie aanval met Gudelj, Klaassen en Cassierra speeld Sinkgraven vrij. De linksvoor zette Ajax via de binnenkant van de paal hard op 1-2.  Tien minuten later besliste Ajax de wedstrijd. Sinkgraven zette met een mooi passje Cassierra vrij voor de keeper. De nieuwe spits maakte 1 op 1 met de doelman zijn eerste Ajax-treffer. Niks aan de hand voor Ajax, voor de rest van de wedstrijd, maar 5 minuten voor tijd pakte Veltman onnodig een rode kaart. Ajax kon wel stand houden, en won met 1-2.

PSV is het seizoen moeizaam begonnen met een 1-2 overwinning op Utrecht. Na een kwartier pakte Utrecht de voorsprong. Ambrabat gaf een goede voorzet op Hallert die goed raak kopte: 0-1. Na de 1-0 was het eigenlijk wachten op de 2-0. Ambrabat was gevaarlijk en Ayoub was slordig in het afronden 1 op 1 met Jeroen Zoet. Na een half uur was Hallert met een schot weer dichtbij. 5 minuten na rust kwam PSV onverdiend op gelijke hoogte. Davy Pröpper schoot in de linker onderhoek raak. Tien minuten voor tijd won PSV de wedstrijd ook nog. Een simpele vrije trap van Pereiro was de doelman te machtig: 1-2. PSV won dus wel, maar het was verre van goed.

Feyenoord is overtuigend begonnen aan het seizoen 2016/2017. Groningen werd met 5-0 verslagen. Na 20 minten zorgde Vilhena voor de 0-1. Het schot van Elia werd onvoldoende gekeerd en Vilhena schoot voor een leeg doel binnen. Tien minuten voor rust gaf Toornstra een goede voorzet waaruit Elia met een volley mooi de 0-2 kon maken. Vlak voor rust liep het wel heel erg uit. Waar Groningen in de eerste helft toch zeker goed mee deed, zorgde Elia er met een schitterend schot in de verre hoek voor dat het 0-3 werd. Tien minuten na rust  maakte Elia de 0-4. Na het schot van Vilhena dat op Jurjus stuitte, was Elia er als de kippen bij om 0-4 te maken. Na een ruim uur schoot Elia naast voor open doel. 8 minuten voor tijd maakte Jorgensen met wat geluk ook nog de 0-5. Feyenoord start de competitie dus goed.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie 'm leuk vonden. Zo ja, geef dan een +1. Het echte werk is nu weer begonnen, dus abonneer je hier rechts. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media, zodat ook zij nu echt niets meer missen van het voetbalnieuws. Als je dan toch bezig bent, volg me op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien, bij een volgende blog.