woensdag 24 augustus 2016

Voorbeschouwing op FK Rostov-Ajax!

Hallo voetbalfans!

Vanavond staat voor Ajax een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Rostov-Ajax. De laatste play-off op weg naar de Champions League. Daarbuiten worden er ook nog andere wedstrijden gespeeld in de laatste play-off voor de Champions League.

Vorige week speelde Ajax teleurstellend in eigen huis met 1-1 gelijk tegen het Russische Rostov. In de terugwedstrijd in Rusland zal het dus of moeten winnen, of gelijkspelen met minimaal twee goals, omdat bij een gelijke stand uitdoelpunten dubbel tellen. Ajax kwam vorige week al in de 13e minuut compleet tegen de verhouding in op achterstand door een goal van Noboa. Ajax dwong kans na kans af en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door een goede penalty van Davy Klaassen. En dat is dus de tussenstand waar Ajax het mee moet doen.

Ajax kende afgelopen weekend natuurlijk een schitterende generale. Tegen Willem II verloor de ploeg van Peter Bosz zonder Jasper Cillessen met 1-2 van Willem II. Na afloop vertelde Bosz dat hij vond dat Ajax te veel achteruit en breed passte. Ik vind dat hij daar gelijk in heeft. Rostov kende wel een prima generale voor voor hun 'het duel van het jaar'. De Russen wonnen namelijk ruim met 3-0 van Tomsk.

Ajax kan zich vanavond vasthouden aan de statistiek dat het de afgelopen zes duels in Europa ongeslagen is. Een mindere statistiek is dat het van de afgelopen 11 wedstrijden het er slechts twee won. Rostov lijkt alles weer een beetje op orde te hebben. De Russen zijn al twaalf wedstrijden ongeslagen en speelden er daar drie van gelijk. In negen van die twaalf wedstrijden hielt het ook de nul.

Ik denk dat Ajax ondanks de momentele moeilijkheden toch door zal gaan naar de Champions League door een 1-2 winst en dus een kopie van de tweestrijd tegen PAOK Saloniki. De wedstrijd is vanavond om 20.45 uur, en staat inder leiding van scheidsrechter Milorad Mazic uit Servië. De wedstrijd is te zien op Veronica en Ziggo Sport.

Buiten Ajax worden er vanavond ook nog andere wedstrijden gespeeld in de laatste play-off voor de Champions League. Manchester City speelt thuis tegen Boekarest en als je kans wil maken op negentien keer je inzet moet je je geld op Boekarest zetten op voetbalgokken.be (no sponsor). Die kans is namelijk extreem klein. Manchester City won namelijk al met 0-5 in de uitwedstrijd. Dan zal Steaua om door te gaan dus minimaal zes keer moeten scoren. En dat gaat NIET gebeuren.
Verder speelt Apoel Nicosia tegen Kopenhagen. Kopenhagen won de heenwedstrijd met 1-0, maar ik denk dat APOEL de terugwedstrijd met 2-0 wint en doorgaat. Ook de wedstrijd Borussia Mönchen Gladbach tegen Young Boys zal niet veel spanning meer opleveren. Uit won Borussia Mönchen Gladbach met 1-3. Natuurlijk is het niet onmogelijk, Maar ik zie Young Boys niet scoren, laat staan twee keer, in Duitsland.


Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneren kan hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: De Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen weer te zien bij de nabeschouwing van Rostov-Ajax en de voorbeschouwing op AZ-Vojvodina!

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten