maandag 22 augustus 2016

Pijnlijke nederlaag Ajax, PSV wint eenvouding van PEC en andere uitslagen dit weekend!

Hallo voetbalfans!

Het voetbalweekend is ten einde. Ajax heeft op belachelijke wijze verloren van Willem II, met 1-2. PSV won eenvoudig van PEC met 0-4. Barçelona heeft 6-2 gewonnen van Betis en Leicester Cit-Arsenal eindigde in 0-0.

Ajax heeft de eerste nederlaag van 2016 geleden. Tot zaterdagavond was de ploeg de enige ongeslagen ploeg in heel Europa in 2016. Daar maakte Willem II een einde aan, al leek dat er in het begin allerminst op. Want na 24 seconden kopte Ajax-aanvoerder Klaassen al binnen. Een uitstekende voorzet van El Ghazi, goed binnengekopt door Klaassen. Daarna gebeur er een hele tijd niets. Tot aan de 28e minuut. Sanchez levert slordig in bij Haye, die onmiddellijk Andrade wegstuurt. Andrade houdt in, en legt af op Falkenburg die keihard raak schiet: 1-1. Twee minuten later komt Willem II dus zelfs op voorsprong. Niemand van Ajax houdt Sol in de gaten die eerst nog om zijn as kan draaien om vervolgens binnen te schieten. Vlak voor rust had Ajax eindelijk een tweede kans. Younes begon aan een dribbel en legde af op Veltman, die terug kapte en net naast schoot. In de eerste minuut na rust had Ajax alweer gelijk kunnen komen, maar het schot van El Ghazi ging naast en was waarschijnlijk ook iets te zacht geweest. Een klein half uur voor tijd was El Ghazi met een vrije trap nog dichterbij een gelijkmaker maar Lamprou redde.

PSV heeft ruim gewonnen van PEC Zwolle. In de uitwedstrijd wonnen de Eindhovenaren eenvoudig met 0-4. In de 10e minuut was PSV voor het eerst echt dichtbij een treffer. Na een voorzet van Locadia kreeg Luuk de Jong net zijn hoofd niet tegen de bal. Tien minuten later was het wel raak voor de Eindhovenaren. Na een vrije trap van Pröpper wordt er ronduit amateuristisch verdedigd bij PEC. De bal wordt doorgekopt en NIEMAND let op Isimat die voor een haast leeg doel kan inkoppen: 0-1. Tien minuten voor de rust verdubbelt PSV de voorsprong. Een droge knal van Hendrix valt binnen. Over het verdedigen van PEC kan ik hier gewoon niet uit. Hij loopt gewoon naar een plek van waar hij lekker kan schieten en haalt prima uit: 0-2. Niemand die ook maar iets probeerde te doen. Zes minuten na rust deed PEC de eerste doelpoging. Nijland schoot rakelings over het doel. Vijf minuten voor tijd maakte PSV wel erg rommelig de 0-3. De Jong lijkt de bal er uiteindelijk in te koppen. In de 89e minuut maakt Locadia zelfs nog een prachtige 0-4. En dat is de eindstand.

De topper tussen Arsenal en Leicester City is in 0-0 geëindigd. De eerste kans was voor Mahrez die tegen zijn misschien wel toekomstige club naast schoot. Daarna was Arsenal gevaarlijk in het strafschopgebied van Leicester, maar het ontbrak aan de laatste pass. Daarna was Arsenal nog maals dichtbij. Het schot van Oxlade Chamberlain ging naast. Daarna was Arsenal heel dichtbij een goal. De vrije trap van Cazorla werd door niemand aangeraakt en belandde op de paal. Vlak voor rust was Leicester heel dichtbij de openingstreffer. De dieptepass op Vardy was te scherp, maar omdat de keeper de bal niet klem had kon Drinkwater de bal naar Vardy tikken die toch echt drie meter buitenspel stond. Niet gevlagd dus ging het verder. Vardy tikte de bal breed maar Arsenal kon wegwerken. Na rust was Leicester de betere partij. De vrije trap van Mahrez ging net over en het schot van Vardy tegenover de keeper ging naast. Ook Arsenal had in de slotfase een goede kans maar Özil schoot de bal tegen de doelman aan. En zo eindigde de Engelse topper in 0-0.