vrijdag 26 augustus 2016

AZ speelt saaie 0-0 wedstrijd, loting uitslag & voorbeschouwing Vitesse-FC Utrecht!

Hallo voetbalfans!

Vanavond begint de 4e speelronde van de eredivisie. Vitesse ontvangt FC Utrecht. Hoe staan de ploegen ervoor? En AZ is samen met Ajax door nar de Europa League en weten welke tegenstanders ze daarin krijgen.

De laatste keer dat Vitesse en FC Utrecht tegenover elkaar stonden was slechts drie maanden geleden. Utrecht won verrassend eenvoudig met 1-3 in Arnhem. De andere keer dat deze ploegen tegenover elkaar stonden vorige competitie bleven de punten weer in de Domstad. Utrecht won met 2-1. Winnen van Vitesse zou de Utrechtenaren nu wel even heel goed uitkomen. De ploeg wacht namelijk nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Tegen Heerenveen pakten ze door een 2-2 gelijkspel. Tegen AZ en PSV werd er beide keren verloren. Vitesse doet het redelijk na drie speelrondes. De ploeg staat 4e met zes punten. Die punten won het wel tegen laagvliegers Willem II en Roda JC. Tegen Ado Den Haag werd er onnodig met 1-2 verloren. Beide ploegen beschikken over een bijna compleet fitte selectie. Bij Vitesse ontbreekt alleen Foor. Utrecht kan over iedereen beschikken.

AZ is samen met Ajax en Feyenoord door naar de Europa League. Spannend zou het natuurlijk bijna nooit worden door de 0-3 zege van vorige week. Maar dat het gisteravond nou zo'n saaie 0-0 partij moest... veel spannender is natuurlijk welke ploegen ze geloot hebben. Ajax zit in een poul met Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. Het is te doen maar het had beter gekund. Als Ajax zich weer op tijd op de rit krijgt zullen dit prachtige affiches worden, en zal ik ze zeker proberen bij te wonen. Lukt Ajax het niet om zich te herstellen dan wordt het een afgang. AZ heeft een makkelijkere poul gekregen met Zenit st. Petersburg, Maccabi tel Aviv en FC Dundalk. Voor AZ vind ik een minimale de 16e finales met deze poul. Feyenoord zit in een loodzware poul met Manchester United, Fenerbahce en Zohria Luhansk. Ik denk dat Feyenoord helaas niet zal overwinteren en derde wordt.

Bedankt voor het lezen van de blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen weer te zien, bij een volgende blog.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten