zaterdag 20 augustus 2016

Voorbeschouwing op PSV en Ajax!

Hallo voetbalfans!

We hebben weer een leuk voetbalavondje in het vooruitzicht met o.a. Ajax-Willem II, PEC-PSV en FC Barcelona-Betis. Gisteren werden er ook twee wedstrijden gespeeld. ADO Den Haag won met 1-2 van Excelsior en Manchester United won met 2-0 van Southampton.

Ajax speelt vanavond de thuiswedstrijd tegen Willem II. Voor de Amsterdammers staan zo'n beetje alle statistieken in het uiterste voordeel. Zo won Willem II nog nooit uit bij Ajax en speelde het slechts vier keer gelijk. 36 keer bleven de punten in Amsterdam. Willem II is ook de ploeg waar Ajax het meeste tegen scoorde in de hele clubgeschiedenis. Ajax-Willem II levert vaak veel goals op, en vooral voor Ajax: Uit de afgelopen dertien duels is de stand 52-2 voor de Amsterdammers. Willem II kende een behoorlijk valse start van de competitie. Afgelopen week verloor de ploeg van Heracles met 3-1, en de week daarvoor verloor het van Vitesse met 4-1. Ajax startte de competitie met zeer redelijk spel, maar gaf tegen Roda JC de overwinning in de extra tijd uit handen. Ik denk dat Ajax met 2-1 gaat winnen.

PSV speelt vandaag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Vorig jaar was dat het kampioensduel van PSV. Het won toen met 1-3 door goals van Locadia en twee keer Luuk de Jong. PEC Zwolle begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen NEC en een verrassende 0-3 nederlaag tegen Sparta. PSV is één van de drie ploegen in de eredivisie die tot nu toe alles gewonnen hebben. Tegen AZ en Utrecht werd er beide keren heel nipt gewonnen met 0-1 en 1-2. Ik denk dat PSV met 0-3 gaat winnen. De verdediging van PEC bleek tegen Sparta erg zwak en voorin was er in beide wedstrijden gebrek aan inspiratie.

Manchester United heeft gisteren met 2-0 gewonnen van Southampton. Na al genoeg goede kansen te hebben gehad via Pogba en Ibrahimovic kwam United tien minuten voor de rust op 1-0 door een goede kopbal van Ibrahimovic. Zes minuten na rust kreeg United een penalty. Onverklaarbaar. Totale onzin. Geen woorden voor. Ibrahimovic benut de penalty wel perfect. United start de competitie dus perfect.

Exceslsior-ADO Den Haag is in 1-2 voor ADO geëindigd. Excelsior kwam voor via Mattheij. Voor rust maakte Kastaneer de gelijkmaker voor de Hagenezen. ADO won de wedstrijd uiteindelijk in de 2e helft door een erg rommelige goal van Tom Beugelsdijk.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Aboneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: De Voetbalblogs. En dan hoop ik jullie morgen weer te zien bij een nieuwe blog.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten