dinsdag 16 augustus 2016

Voorbeschouwing Ajax-Rostov & andere Champions League voorrondes!

Hallo voetbalfans!

Ajax speelt vanavond de o zo belangrijke heenwedstrijd  in de laatste voorronde voor de groepsfase van de Champions League tegen het Russische FK Rostov. Hoe staan de Amsterdammers ervoor, en hoe is het met Rostov? We beschouwen voor op die wedstrijd en de andere wedstrijden in de play-offs van de Champions League!

De generale repetitie voor Ajax tegen Roda JC liep teleurstellend af. In de slotseconden van het duel gaf de ploeg van Peter Bosz een voorsprong weg en speelde gelijk met 2-2. Rostov kende ook een slechte generale. Gisteren verloor de ploeg van Zenit met 3-2. De week daarvoor werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen Oeral. De ploeg eindigde afgelopen jaar als 2e in de Russische league. Nu staan ze 7e. Dat zegt natuurlijk nog weinig zo vroeg in de competitie. Ajax plaatste zich dus voor de laatste voorronde door Paok Saloniki over 2 duels te verslaan met 1-1 en 1-2. Rostov speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Anderlecht en won uit met 0-2. Ajax middenvelder Nemanja Gudelj denkt dat de Amsterdammers favoriet zullen zijn. Als hij een voorspelling doet op de wedstrijd zegt hij 3-1. Rostov zit momenteel in een totale chaos. De club betaalt de spelers momenteel niet. De trainer kan ieder moment niet meer bij ded club zitten, en het is nog maar de vraag of Rostov überhaupt genoeg spelers heeft voor het duel met Ajax. Rostov is een ploeg die op de counter speelt. Zoals Bosz al zei bij de persconferentie: 'Rostov heeft een kunst gemaakt van het counetvoetbal'. Ik verwacht dat Akax vrij gemakkelijk deze eerste wedstrijd zal doorstaan en met 4-1 wint. Gespeeld is het dan nog niet. Als de tweede wedstrijd een uitwedstrijd is blijft het altijd moeilijk.

We nemen nog even de andere wedstrijden door in de play-offs van de Champions League. Kopenhagen start morgen met de thuiswedstrijd tegen APOEL. Rostov plaatste zich voor deze ronde uiteindelijk vrij gemakkelijk. In de uitwedstrijd tegen Astra werd eerst met 1-1 gelijkgespeeld, maar thuis wonnen de Denen met 3-0. Apoel verloor eerst met 2-1 van RBK maar won thuis ook met 3-0. Ik denk dat Kopenhagen deze wedstrijd wint.
Dinamo Zagreb en Red Bull Salzburg zullen het ook tegen elkaar op moeten nemen om een plaatsje in de groepsfase van de Champions League af te dwingen. Zagreb won in de voorgaande ronde met 2-0 en 0-1 van Tbilisi. Salzburg deed exact hetzelfde tegen Victoria Pilzen. Ik denk dat Salzburg overtuigend door zal gaan.
De volgende play-off is Young Boys-Borussia Mönchengladbach. Young Boys is DE verassing van de voorrondes tot nu toe. het schakelde Sjachtar Donetsk uit na penalty's. Gladbach was al gekwalificeerd voor del aatste play-off. Ik denk dat het avontuur van Young Boys hier ophoudt en dat Gladbach gewoon wint.
De laatste play-off is Steaua Boekarest-Manchester City. Steaua plaatste zich ten koste van Sparta Praag door 1-1 gelijk te spelen en 2-0 te winnen. Manchester City was al geplaatst.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like mijn Facebook-pagina: Voetbalblogs. En laat in de reacties achter wat Ajax-Rostov wordt!

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten