zondag 31 juli 2016

De Johan Cruijff schaal & De International Champions Cup!

Hallo voetbalfans!

Vanavond om 18.00 uur speelt landskampioen PSV tegen bekerwinnaar Feyenoord in de Amsterdam ArenA om de Johan Cruijff Schaal. Hoe goed staan de ploegen ervoor? We beschouwen voor op de wedstrijd. En gisteren speelden Barcelona tegen Celtic en Real Madrid tegen Chelsea om de International Champions Cup.

Vaavond strijden PSV en Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Beide ploegen zullen misschien niet helemaal compleet zijn. Bij Feyenoord zullen ze misschien zelfs de derde doelman op moeten stellen. Vermeer is langdurig geblesseerd, maar zijn vervanger Brad Jones heeft last van een spierblessure. PSV kan niet beschikken over Hector Moreno. De verdediger kampt met een hamstringblessure. Feyenoord had in 2010 natuurlijk een ramp van een wedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen toen met 10-0. Maar de laatste jaren gaat het gelijk op. Van de afgelopen 10 ontmoetingen wonnen beide ploegen er 5. Qua doelpunten aantal leidt Feyenoord met 16-10. Inclusief de 10-0 editie staat het 20-16 voor PSV.

Barcelona heeft gisteren met 1-3 gewonnen van Celtic in de International Champions Cup. Na een leuke eerste helft bleek de ruststand ook de eindstand. In de 11e minuut kwam Barcelona op een 1-0 voorprong. Na een mooie pass van Dennis Suarez kwam Vidal in balbezit. Op de achterlijn maakte hij een mooie panna, vervolgens trok hij de bal terug richting de zestien-meter lijn. Daar stond Arda Turan die de bal prachtig binnen werkte. Na een half uur kwam Celtic op gelijke hoogte door een enorme blunder in de Spaanse defensie. Het leek wel of artinez gewoon expres de bal aflegde zodat Griffiths de bal in het lege doel kon schieten. Dat gebeeurde: 1-1. Alsof het allemaal nog niet knullig genoeg was kwam Barcelona een minuut later weer op voorsprong door een eigen doelpunt van Ambrose. Na de voorzet van Barcelona was er werkelijk helemaal niemand in de buurt en was er niks aan de hand, maar Ambrose tikte de bal als een echte spits in eigen doel. 5 minuten voor rust kwam Barcelona op 1-3. De aanval begon bij Messi, met een prachtige opening. Vervolgens werd er een steekpass gegeven op Luis Suarez, die de bal voortrok op Munir El Haddadi. De spits had geen moeite om de bal het doel in te schieten: 1-3. Real Madrid speelde gisteren tegen Chelsea. De Madrilenen kwamen voor rust op 3-0 voorsprong. Eerst was het twee keer Marcelo die met twee schoten, waarvan één van richting veranderd de keeper wist te verschalken. De derde treffer was van Diaz. En wat voor eentje:
Na rust kwam Chelsea nog terug tot 3-2.

Dit was de blog alweer. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like onze Facebook-pagina: Voetbalblogs. En laat in de reacties achter wat Feyenoord-PSV wordt.