zondag 17 juli 2016

Voorronde loting Europa & voorbereiding op nieuw seizoen!

Hallo voetbalfans!

Daar was ik weer sinds een tijdje. Want er is weer nieuws. Er is geloot voor de voorrondes van de Europa League en de Champions League. Namens Nederland nemen Ajax (cl), AZ en Heralces (beiden EL) deel. Ook neem ik in deze blog de voorbereidingen op het nieuwe seizoen door. Met name gericht op de gespeelde oefenwedstrijden.

Ajax heeft Paok Saloniki geloot in de derde voorronde van de Champions League. Dat is een kopie van 2010/2011 toen Ajax in exact dezelfde ronde Paok lootte. De Amsterdammers konden naast Paok ook nog Young Boys, Rostov, AS Monaco en Steaua Boekarest. De loting is redelijk gunstig, maar Ajax zelf is niet in vorm. Van de oefenwedstrijden in de voorbereiding (tegen AFC, Genk, FC Liefering en Krylya Sovetov) nog geen een keer tot winnen. Ajax heeft dus deze wedstrijd eerder gespeeld. Toen gingen de Amsterdammers wel door. Thuis speelde de ploeg 1-1 en in Griekenland werd het 3-3.

Heracles heeft behoorlijk wat geluk gehad in de loting van de Europa League. Het neemt het op tegen Arouca uit Portugal. De club promoveerde pas in 2012/2013 naar het hoogste niveau. Een plek in de groepsfase van de Europa League komt daarmee goed inzicht. Het zou de eerste club sinds Molde FK zijn met kunstgras in de Europa League. Ook de voorzitter van Heracles is blij voor de loting. Volgens hem wordt het door zo'n onbekende club te loten zeker geen schoolreisje, waar hij voor waakte.

Ook AZ is gelukkig met de loting voor de Europa League. De Alkmaarders loten of Odd of Giannia. Ook dat zegt je waarschijnlijk niks. AZ speelt eerst thuis en daarna uit. AZ loot wel lage ploegen maar veel sterker konden ze ook niet worden. Andere opties waren namelijk Jelgava, Luzern, Stromgodset, SonderjyskE, Levadia Talinn, Hearts of Birkirkara. Ja, die clubs bestaan echt.

Voorbereidingen nieuw seizoen:

Sommige ploegen zijn goed op weg naar het nieuwe seizoen. Voor anderen is er nog veel werk aan de winkel. Bijvoorbeeld bij Ajax dat al over 10 dagen aantreedt tegen Paok Saloniki. De ploeg van nieuwe trainer Peter Bosz is niet een beetje uit vorm, maar vreselijk uit vorm. Tegen Liefering (club uit tweede divisie Oostenrijk) werd 4-3 verloren. Tegen AFC (amateurclub Nederland) werd het 2-2. Tegen KAA Genk verloor het 2-0, en tegen Krylya Sovetov verloor het met 2-1. Woensdag is de laatste test tegen AS Beziers en Olympic Marseille voor het aantreedt in de voorrondes van de Champions League. De Graafschap is ook een goed voorbeeld van het nog niet klaar zijn voor het seizoen. Natuurlijk heeft de ploeg een kla gekregen door de juridische uitspraak dat de Graafschap degradeert. Maar om nou met 8-1 van Willem II te verliezen is ook niet goed. Willem II is daarin tegen dus wel goed op de rit. Onlangs verliet Andersen de club definitief voor Grashoppers, maar Son lijkt een prima vervanger te zijn. AZ is ook klaar voor het nieuwe seizoen lijkt het. Het eerste duel speelden ze met en tegen Volendam. Het werd 8-1. Ook Almere City werd met de grond gelijk gemaakt. Het werd 4-0. En gisteren werd ook Telstar met 3-0 weggezet. PSV versloeg nipt FC Sion met 2-1.


Bedankt voor het lezen van deze blog. Doe een +1 als je deze blog leuk vond. De echte wedstrijden waar het om draait komen er weer aan dus abonneer hier links. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien bij een volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten