dinsdag 26 juli 2016

Voorbeschouwing op Ajax-Paok & De International Champions Cup!

Hallo voetbalfans!

Vanavond speelt Ajax een hele belangrijke wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen het Griekse Paok Saloniki. We beschouwen voor op die wedstrijd. En we hebben het over de International Champions Cup. Het toernooi van alle grote namen uit Europa.

Trouwens, voor we deze blog beginnen: De reden dat de Fox Sports Cup nooit een vervolg heeft gekregen in mijn blog is omdat hij nooit is afgerond. Op de tweede dag van het toernooi verloor Vitesse van FC Porto met 1-2, en dus zou PSV-West Brom de kampioenswedstrijd worden. Maar de wedstrijd werd afgelast wegens supporters die met elkaar zouden gaan vechten. De wedstrijd wordt niet meer ingehaald.

Dan naar Ajax, dat vanavond tegen Paok speelt. Ajax speelde al een keer eerder tegen Paok Saloniki in de derde voorronde van de Champions League (2010/2011). Thuis speelde Ajax met 1-1 gelijk door een doelpunt van Luis Suarez. In Griekenland eindigde het in 303 door goals van Suarez, de Jong en Lindhgren. Uiteindelijk ging Ajax door op uitdoelpunten. Over het algemeen was de oefenperiode van Ajax onvoldoende, maar de laatste twee wedstrijden tegen AS Béziers (0-2 winst) en Olympic Marseille (2-2 gelijkspel) konden toch vertrouwen geven richting dit duel. Vorig jaar speelde Ajax ook in de derde voorronde van de Champions League. Toen ging het gelijk al mis. Uit bij Rapid Wien speelde het gelijk met 2-2. In Amsterdam verloren ze met 2-3. De vermoedelijke opstelling van Ajax luid: Cillessen, Tete, Veltman, Viergever, Dijks, Klaassen, Riedewald, (Donny) Van de Beek, El Ghazi, Dolberg, Cassiera. Bazoer is er definitief niet bij wegens een blessure. Arek Milik krijgt nog rust van Ajax omdat hij 2 weken geleden nog op het EK stond. Younes lijkt er ook niet bij te zijn.

De International Champions Cup is aan de gang. Het toernooi waar alle Europese toppers aan meedoen. De wedstrijden tot nu toe:
Manchester United-Borussia Dortmund        1-4
Celtic-Leicester City                                         1-1 (4-5 na penalty's)
Internationale-PSG                                          1-3
Melbourne Victory-Juventus                          1-1  (5-4 na penalty's)
Juventus-Tottenham                                        2-1
Vandaag zijn er geen wedstrijden. Morgen is Bayern Munchen-AC Milan. Barcelona komt dit toernooi ook in actie. Zaterdag speelt het in Ierland tegen Celtic.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Geef een +1 als 'm leuk vond. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van nieuwe video's. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media, zodat ook zij niets missen. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs, like mijn Facebook-pagina: http://bit.ly/29YjajO En laat in de reacties achter, wat jij denkt dat Ajax-Paok wordt.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten