zondag 10 juli 2016

Voorbeschouwing op de EK-finale!

Hallo voetbalfans!

Vanavond is het hoogtepunt van deze hele sportzomer. De EK-finale! Gastland Frankrijk neemt het op tegen Portugal. De wedstrijd is vanavond om 21.00 uur. De voorbeschouwing:

Thuisland Frankrijk is de favoriet voor de EK-finale met Portugal. Al is deze finale wel verrassend voor beide teams. Want van het hele toernooi goed voetbal is geen sprake. Portugal heeft op de wedstrijd tegen Wales (2-0) na, alles gelijk gespeeld. Frankrijk komt vaak pas los in de slotfase. Frankrijk komt vaak pas los in de slotfase. Op de wedstrijd tegen IJsland na vielen alle goals in de tweede helft. Tegen zwakke ploegen als Albanië en Roemenië moest het tot de laatste minuut wachten.

Als Portugal vanavond het EK wint mag dat meer dan een klein wonder heten. Portugal speelt belabberd. Tegen IJsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Polen moest het na 90 minuten het gelijkspel delen. Portugal is niet bereid de wedstrijden echt leuk te maken. Tegen Krotië was er na 120 minuten 1 keer op doel geschoten. Tegen Oostenrijk eindigde de wedstrijd in 0-0.

Frankrijk's sterspeler is Antoine Griezmann. Ook al wordt er erg over hem overdreven, vind ik. Het NRC schreef: 'Dansend en dribbelend speelt hij de Duitse verdediging uit elkaar.' Dat was onzin en op niks gebaseerd. Dat Griezmann tegen de Duitsers goed zijn taak heeft gedaan is zeker waar. Maar het waren een penalty en een rommelgoal die toevallig voor zijn voeten kwam. Natuurlijk is dat een kunst opzich. Dat is ook misschien wel de kwaliteit van Griezmann. Maar 'dansend en dribbelend' is het zeker niet. Onzin.

Als we het over Portugal's sterspeler hebben zullen sommige mensen veel te snel Ronaldo zeggen. Ronaldo liet zich in twee wedstrijden op een goede manier gelden, maar dit EK speelt hij onder zijn niveau. Hoewel ik een hekel aan hem heb moet ik zeggen dat Nani het belangrijkst is tot nu toe. Hij is in een goede vorm.

Mijn eindvoorspelling is dat Frankrijk het EK wint. Als gastland zal het publiek ze helpen, de scheidsrechters en de spelers zelf die (denk ik) van hoger niveau zijn.

Ik ga de blog aflsuiten. Vond je deze blog leuk geef dan een +1. Abonneer hier links om niks te missen. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter wie het EK wint.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten