woensdag 27 juli 2016

Alles nog mogelijk voor Ajax na gelijkspel tegen PAOK!

Hallo voetbalfans!

Ajax heeft in het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League gelijk gespeeld tegen Paok Saloniki. Ajax moet daarom volgende week in Griekenland sowieso een doelpunt maken om door te gaan.

Er zat een goede sfeer in het stadion, en het was goed gevuld. Het was voelbaar dat het een belangrijke wedstrijd was. Na een ruim kwartier kwam Ajax op voorsprong via Dolberg, maar de treffer werd onterecht geanulleerd voor buitenspel. Op het moment dat de bal van de voet gaat bij Klaassen staat de linksback van Paok daar nog. Maar de goal wordt ten onrechte afgekeurd. In de 20e minuut was Ajax heel dichtbij 2-0. De voorzet van El Ghazi werd niet goed geraakt door Dolberg en stuitte terug naar Riedewald die vernietigend uithaalde. De bal ging onderkant lat eruit. In de 23e minuut komt Paok met de eerste doelpoging. De voorzet werd gegeven en er stonden er bij Paok 3 vrij voor het doel. Cillessen redde. In de 27e minuut kwam Cillessen wat minder goed in actie en kwam Paok op 0-1. Na een steekpassje waren er nog drie verdedigers van Ajax om het op te lossen, maar Cillessen vond het blijkbaar nodig om uit zijn doel te komen. Campos maakt dat buitenkansje dan ook wel heel fraai af: 0-1. Onverdiend, maar daar telt ie niet minder door. 8 minuten voor rust was El Ghazi dichtbij de 1-1. Na een geniale actie van van de Beek schoot El Ghazi hard op de doelman. Een minuut later was Dolberg met een schot ook gevaarlijk. In de 57e minuut kwam Ajax heel verdiend op gelijke hoogte via een combinatie met Riedewald en Dolberg werd Dolberg mooi vrij gespeeld. De nieuwe spits van Ajax schoot hard raak in de linker onderhoek: 1-1. Ondanks goede kansen kwam Ajax niet verder dan 1-1. Ik zat tijdens de wedstrijd op de eerste ring iets dieper naar het ene doel toe, waar Ajax in de eerste helft naartoe voetbalde. Wat ik voor de wedstrijd verwachtte was dat ik daardoor Cassiera (de nieuwe linksvoor) goed kon analyseren. Maar uiteindelijk heb ik een mooie analyse kunnen maken van Dijks die de hele tijd veel te diep stond. Hierdoor was hij niet op tijd terug bij uitbraken van PAOK. Maar hierdoor trok hij af en toe ook een aanvaller mee, die eigenlijk Cassiera in de weg liep.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonneer je hier rechts om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. Like onze Facebook-pagina: Voetbalblogs, en tot de volgende keer.