donderdag 21 juli 2016

Ajax' laatste test & Voorbeschouwing op de Fox Sports Cup!

Hallo voetbalfans!

Morgen begint de Fox Sports Cup. Het twee-daags toernooi georganiseerd door Fox Sports. Het wordt gehouden in het Gelredome in Arnhem. De deelnemde ploegen zijn FC Porto, PSV, West-Bromwich Albion en Vitesse.

Vandaag begint de Fox Sports Cup met de twee meest aantrekkelijke wedstrijden: Vitesse-West Bromwich Albion en PSV-FC Porto. Vitesse speelt om 18.30 uur. PSV start om 21.00 uur. Beide duels zijn live te volgen op Fox  Sports 1. Vanaf 18.00 uur start Fox Sports met de voorbeschouwing op Vitesse-West Bromwich Albion. PSV-fans kunnen inschakelenom 20.20 uur, als de voorbeschouwing op PSV-FC Porto begint.

FC Porto eindigde als 3e in de Portugese competitie. In de laatste 10 wedstrijden had FC Porto een achterstand van 5 punten op koploper Benfica, maar 4 verliezen werden de ploeg fataal. De winnaar van de Fox Sports Cup zal waarschijnlijk FC Porto of PSV worden. Daarom is de wedstrijd van vanavond misschien wel uiterst interessant: PSV-FC Porto. FC Porto kan al jaren niet veel uitrichten in Europa als het om prijzen gaat. Dit jaar vloog het er in de 16e finales uit tegen Dortmund na nederlagen van 3-0 en 0-1.

PSV is natuurlijk landskampioen van Nederland, en speelt vanavond tegen FC Porto. De twee ploegen stonden 4 keer eerder tegenover elkaar. In 1992/1993 werd het 0-1 voor FC Porto. Nog eens in 1992/1993 werd het 2-2. In 1998/1999 stonden de ploegen tegenover elkaar in de achtste finale. Uit verloor PSV met 2-0, maar thuis ging het alsnog door, door een 5-0 overwinning. In totaal heeft Porto dus lichtjes voordeel als het om winst verlies gaat. In doelpunten totaal leidt PSV met 7-5.




Ajax heeft de oefenreeks in de voorbereiding afgesloten met een 0-2 overwinning op AS Béziers en een 2-2 gelijkspel tegen Olympic Marseille. Met name over de tweede wedstrijd tegen Marseille valt veel te zeggen. In de eerste helft speelde Ajax erg goed. Het as fel in het drukzetten, creeërden veel kansen. Het enige grote minpunt uit de eerste helft was dat er maar eentje in lag. Na een uur raakte Ajax vermoeid. Olympic Marseille kreeg onterecht een strafschop die werd benut. Voor de 2-1 drie minuten later was geen excuus. Niemand van Ajax loopt er op af en de bal vliegt binnen. In de slotminuten kopt Dolberg nog de 2-2 binnen. Na een goede voorzet van El Ghazi kopt Cassiera op de lat. Dolberg kopt de rebound binnen. Het verschil tussen eerste helft en tweede helft was erg groot. Toch kan Ajax op basis van deze dag met vertrouwen naar Paok.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Ga jij kijken naar de Fox Sports Cup? Geef een +1 als je dit een leuke blog vond. Abonneer je hier recht. Wat vinden jullie trouwens van de nieuwe site? Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En we hebben nu ook een Facebook-pagina! http://bit.ly/29YjajO

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten