donderdag 28 juli 2016

Belangrijke avond voor AZ en Heracles!

Hallo voetbalfans!

Vanavond zijn de voorrondes voor de Europa League. Heracles speelt tegen het Portugese Arouca. AZ speelt tegen Giannina. Buiten die wedstrijd worden er nog ongeveer 30 andere wedstrijden gespeeld in de voorrondes.

Heracles neemt het vanavond op in eigen huis tegen Arouca. Voor beide ploegen is het een Europees debuut. Buiten dat dit een belangrijke wedstrijd is om de Europa League te halen, staat er voor het hele Nederlandse voetbal iets op het spel. Als het vanavond fout gaat, verliest Nederland waarschijnlijk een ticket voor rechtstreeks Champions League en één van de tickets voor Europa. Er zal dus toch zeker druk zijn bij Heracles, maar ik denk dat Heracles gaat winnen. In eigen stadion zal het publiek er sterk achter gaan staan en dat is meestal een voordeel.

Als AZ de Europa League niet haalt kun je best zeggen dat ze zich kapot mogen schamen. Het speelt tegen Giannina. Giannina moest al een eerdere kwalificatieronde spelen. Thuis won het met 3-0 van Odd. Uit verloor het met 3-1. Dat was net genoeg om door te gaan naar dit duel. Ik voorspel dat AZ er vol over gaat en met 5-0 wint.

Bayern München-AC Milan is in een spektakelstuk net in het voordeel van Milan gevallen. De Italianen kwamen vrij snel op voorsprong door M'Baye die de doelman omspeelde en binnen tikte. Na een half uur kwam Bayern weer op gelijke hoogte door een prachtige volley van Ribery. 8 minuten voor rust kwam Bayern op voorsprong door een doelpunt van Alaba. Na rust wist Milan het weer helemaal om te draaien. Eerst was het Andrea Bertolaci die van een mispeer in de Duitse defensie profiteerde. Daarna was het Kucka die met een goed geraakt schot van buiten de zestien, het doel trof. Lang leek Milan te winnen zonder een strafschoppenserie maar in de laatste minuut kreeg Bayern een penalty, die Ribery benutte waardoor het 3-3 werd, en er dus een strafschoppenserie kwam. Uiteindelijk won Milan toch doordat Bayern twee keer miste en Milan niet faalde: 5-3,

Bedankt voor het lezen van deze blog. Vond je 'm leuk geef dan een +1. Abonner je hier links om op de hoogte te blijven van al het voetbalnieuws. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media zodat ook zij niks missen. En laat in de reacties je voorspellingen achter voor AZ  en Heracles.