vrijdag 1 juli 2016

Portugal naar de halve finale & vanavond Wales-België!

Hallo voetbalfans!

Daar was ik EINDELIJK weer. Ja, helaas. Ook een mens als ik heeft dingen als proefwerkweek. Ondertussen is het EK in volle gang. Gisteren plaatste Portugal zich voor de halve finale. Vanavond speelt Wales tegen België.

De eerste helft van Polen-Portugal was erg leuk. Al in de 2e minuut kwam Polen op een 1-0 voorsprong door Lewandovski. Milik had 5 minuten daarna nog een kans om gelijk te maken maar de Pool schoof naast. Vlak voor rust kwam Portugal met wat geluk op 1-1. Sanches' schot werd van richting veranderd en belandde in de goal. De tweede helft viel erg tegen. Ook de verlenging bracht niks. Dus moesten er strafschoppen genomen worden. Portugal scoorde 100% van de 5 strafschoppen die het nodig had. Polen mistte er eentje: 4-5. Portugal door naar de halve finale.

Vanavond speelt Wales tegen België. Vrijwel iedereen verwacht dat België door gaat naar de halve finale. Maar ik geef Wales zeker een goede kans. België mist vanavond sterkhouder Jan Verthongen. En België heeft ook weer niet een hele goede geschiedenis met Wales. De ploegen stonden in totaal 12 keer tegenover elkaar. Vijf keer won België. Vier keer won Wales en drie keer eindigde het in een gelijkspel. Voor Wales is het EK natuurlijk nu al geslaagd. Maar een plek in de halve finale die zeker niet onhaalbaar is zou het toch een historische gebeurtenis maken. En dat besef is er bij Wales zeker goed. De ploeg van Chris Coleman knokt al sinds de groepsfase voor elke centimeter.

En dat was de blog om jullie weer een beetje bij te praten. Goed nieuws, want om het lange niet uploaden goed te maken komt er dit weekend minstens nog 1 blog online. Wil je die niet missen abonneer je dan hier links. Geef ook nog een +1 op deze blog als je dat nog niet gedaan had. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media, zodat ook zij helemaal niets missen van dit EK. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs, en laat in de reacties achter of jij denkt dat Wales voor een stunt kan zorgen tegen België.