Het seizoen van #3 Feyenoord

Hallo voetbalfans!

Dit is alweer de derde aflevering van 'Het seizoen van'. In deze derde aflvering nemen we het seizoen van Feyenoord door.

Speelronde 1:
Feyenoord opent het seizoen tegen FC Utrecht. Feyenoord hoopt dit seizoen na 15 jaar misschien weer een keer kampioen te worden. Kuyt is teruggekeerd naar Feyenoord. Na 20 minuten dwingt Feyenoord pas zijn eerste kans af. Kuyt zet goed door en geeft voor. Kazim mist de bal. Een minuut later scoort Feyenoord wel uit een vrije trap. Vejinovic trapt en Kazim kopt in. In de 28e minuut komt Utrecht bijna op 1-1. Uit een hoekschop wordt de bal gekopt door Barazite. De bal wordt door Toornstra van de lijn gehaald. 4 minuten na rust krijgt Feyenoorder Karsdorp rood. Een kwartier voor tijd komt FC Utrecht op 1-1. Het schot van van der Maarel is zeer matig maar Vermeer blundert en laat de bal los. Hallert tikt de bal binnen. Feyenoord komt heel snel weer op 2-1. El Ahmadi geeft hoog voor. Bij de tweede paal schiet Vilhena 2-1 binnen. Tien minuten voor tijd krijgt Feyenoord een strafschop. Scheidsrechter Blom heeft zeker spijt gekregen van de rode kaart want deze penalty slaat HE-LE-MAAL nergens op. Volkomen onzin. De Kuip krijgt pas na een minuut door dat hij een penalty geeft. Kuyt benut de strafschop. En in de 95e minuut geeft Blom een strafschop aan Utrecht. Hallert wordt naar beneden geduwd. Hallert schiet hem er zelf in: 3-2. Feyenoord wint omdat het enorm bevoordeeld wordt door de scheidsrechter.

Speelronde 2 t/m 5:
SC Cambuur-Feyenoord      0-2
Feyenoord-Vitesse                 2-0
PSV-Feyenoord                     3-0
Feyenoord-Willem II            1-0

Speelronde 6:
Feyenoord speelt zeer netjes. Alleen van PSV werd verloren en voor de rest werd alles gewonnen. Blijft dat vanavond ook zo in de uitwedstrijd tegen Roda JC? Feyenoord begint zeer stroef. Dankzij een verdedigende fout van Elia krijgt Roda JC de eerste kans maar Vermeer redt Feyenoord. Na een 15 krijgt Roda JC de tweede kans. Sanko kopt uit een corner hard in de handen van Vermeer. In de 18e minuut krijgt Feyenoord zijn eerste kans. El Ahmadi zet voor op Toornstra die de bal in de rechter hoek volleert. Doelman van Leer brengt redding voor Roda JC. Na 20 minuten komt Feyenoord op voorsprong. El Ahmadi speelt goed en snel door op Karsdorp. De rechtsback geeft een goede voorzet, Kramer kopt heel goed in de rechterhoek. Na een klein half uur komt Roda JC op 1-1. Faik schiet de bal prachtig in de rechterbovenhoek. 40 seconden na rust krijgt Roda al de eerste grote kans. Van Peppen schiet na een mooie combinatie tegen Vermeer aan. Een hele leuke tweede helft is het niet. 3 minuten voor tijd kopt Basaçikoglu uit een hoekschop net over. In de extra tijd kopt Kuyt zelfs nog op de lat. Maar Feyenoord scoort niet meer en verspeelt voor de tweede keer dit seizoen punten.

Speelronde 7 en 8:
Feyenoord-PEC                     2-0
De Graafschap-Feyenoord    1-2

Speelronde 9:
Feyenoord speelt vandaag uit bij Heerenveen. Het wordt voor de neutrale toeschouwer een leuke middag. In de 7e minuut komt Feyenoord al op een 0-1 voorsprong. Gustaffson houdt de bal goed vast, legt breed en Kuyt schiet binnen. Na een kwartier scoort Feyenoord nog een keer. Vejinovic geeft een prachtige pass op Gustafsson. Gustafsson legt klaar op Kramer die in de korte hoek afrond. Na een half uur komt Feyenoord al op 0-3. Kramer geeft voor, Gustaffson schiet hard binnen. 2 minuten later komt Feyenoord al op 0-4. Elia legt klaar voor Kuyt. De bal wordt van richting verandert en vliegt binnen. Voor rust komt Feyenoord zelfs op 0-5. Kuyt schiet uit een corner de keeper voorbij en de bal vliegt binnen. Na rust is Feyenoord vrij slordig.

Speelronde 17:
Feyenoord maakt een goed seizoen door. Het speelt overtuigend. Het gelijkspel vorige week tegen Groningen is slechts een smetje op het vuur. Athlans dat lijkt zo. Want tegen NEC gaat het mis. In de 20e minuut komt Feyenoord nog wel op voorsprong. Vilhena schiet een vrije trap in een keer binnen. Maar NEC komt terug. Na rust komt NEC terug. Na een lange solo van Limbombe schuift Bikel de 1-1 binnen. En het wordt allemaal nog ellendiger voor Feyenoord. Limbombe kopt van zo'n beetje op de doellijn de bal erin; 2-1. Vijf minuten voor tijd valt de bal ook nog eens goed voor Santos die er 3-1 van maakt. Feyenoord verliest. En dit is pas de inleiding van alle ellende.

Speelronde 24:
Noem het gerust de slechtste periode van Feyenoord ooit,. De Rotterdammers verloren 7 wedstrijden op een rij en dat gebeurde de ploeg nog nooit. Komt er vandaag een einde aan de ellende voor Feyenoord? Het lijkt er lange tijd wel op. Feyenoord gaat goed van start. Kuyt kopt na een voorzet van Kramer, maar de doelman redt uitstekend. Feyenoord kan dat niet echt een gevolg geven want tot vlak voor de rust gebeurt er echt helemaal niets. Maar opdat moment is het ook raak. Kuyt kopt uit een vrije trap de 1-0 binnen. Feyenoord loopt de tweede helft alleen maar achteruit. Roda krijgt veel kansen en benut daar één van 20 minuten voor tijd. 'N Gombo geeft het laatste zetje. Feyenoord krijgt in de slotfase nog genoeg kansen om de 2-1 te maken maar maakt het niet af. Er komt een einde aan de reeks van verloren wedstrijden, maar dit is de 9e keer geen overwinning op rij.

Speelronde 25:
Het seizoen lijkt op een ramp uit te draaien. 9 keer geen overwinning op rij en uit bij Utrecht lijkt er ook niemand echt vertrouwen te hebben in een overwinning. Maar de overwinning komt er wel. Maar de wedstrijd is verschrikkelijk. In de 4e minuut komt FC Utrecht op voorsprong. Haller kopt binnen uit een vrije trap. Na 20 minuten komt Feyenoord op 1-1. Kramer is los aan de linkerkant en geeft voor op Vilhena die hem in het doel rommelt. Vlak voor rust maakt Kuyt de winnende treffer. Vilhena kan de bal binnen houden, maar Utrecht doet er niks mee en laat de bal rolllen. En ze hobbelt de bal langzaam richting Kuyt die de 1-2 binnenschiet. De tweede helft is vrij saai. Utrecht krijgt twee kansen op de 2-2 en Feyenoord een kans om het duel te beslissen. Beiden blijven uit en zo kan Feyenoord eindelijk weer echt juichen.

Speelronde 26 t/m 29:
Feyenoord-Cambuur           3-1
Vitesse-Feyenoord                0-2
Feyenoord-De Graafschap  3-1
Feyenoord-Excelsior            3-0

Speelronde 30:
Feyenoord is de slechte periode helemaal voorbij. 5 wedstrijden leverden allemaal de volle 3 punten op. Vanmiddag staat er de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Feyenoord begint goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut schiet Vilhena een vrije trap goed op doel. Maar Marsman kan de bal keren. Na 12 minuten komt Feyenoord op 0-1. Elia dribbelt het strafschopgebied binnen en legt af op Kramer die de 0-1 binnenschiet. Feyenoord kan de goede start niet echt een gevolg geven. Maar wat Twente creëert stelt ook weinig voor. Ede heeft vlak voor rust wel een kans maar hij mist doel. Na rust krijgt Kuyt de kans om het te beslissen maar Marsman tikt de bal met de vingertoppen uit het doel. Echt in gevaar komt Feyenoord niet meer. De Rotterdammers winnen met 0-1 bij Twente.

Speelronde 31 t/m 33:
Feyenoord-FC Groningen    1-1
Heracles-Feyenoord              2-2
Willem II-Feyenoord            0-1

Speelronde 34:
Feyenoord heeft de rotperiode verlaten, maar het spel is bij lange na nog niet goed. Ook de afgelopen resultaten vallen tegen. Maar in de Kuip viert men eigenlijk alleen maar feest. Feyenoord heeft de beker gewonnen. Ik durf te zeggen dat dit de saaiste wedstrijd van het seizoen is. Na een half uur dient zich voor Feyenoord de eerste kans aan. De voorzet van Elia wordt van richting veranderd en landt op de lat. Bilal staat twee keer in de wedstrijd met de bal aan de voet 2 op 1 met de keeper. Twee keer gaat hij voor eigen succes en twee keer vindt hij dat niet. Een half uur voor tijd scoort Kuyr het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij omspeelt de keeper en tikt binnen. Feyenoord sluit het seizoen af op de derde plaats.

Vond je deze blog leuk geef dan een +1. Abonneer je hier links. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even @voetbalblogs