dinsdag 14 juni 2016

Hoe verloopt het EK?!

Hallo voetbalfans!

Ondanks dat ik het ontzettend druk heb, heb ik toch veel met jullie te bespreken. Gisteren won Italië met 0-2 van België, Spanje won tenauwenood 1-0 van Tsjechië en wereldkampioen Duitsland won 2-0 van Oekraine.

Het buurland van ons, België kon Italië gisteren geen pijn doen. De Italianen speelden afwachtend, maar hadden verreweg zelf de meeste kansen. Dat resulteerde na 35 minuten tot een 0-1 voorsprong. Een prachtige pass van achteruit werd door Giaccherini goed aangenomen en afgerond. Voor rust had Italië zelfs een hele grote kans op 0-2. De bal viel bijtoeval bij Pelle op 7 meter van het doel terwijl de keeper helemaal in de andere hoek stond. Maar hij kopte naast. België was beter in de tweede helft en heeft zeker de mogelijkheden gehad op 1-1, maar in de extra tijd van de tweede helft brak Italië uit. Pelle volleerde de bal erin. België had dus een valse start van dit toernooi.

Spanje heeft met heel veel moeite Tsjechië met 1-0 verslagen. In Frankrijk was verdediger Gerard Pique matchwinner met de 1-0. In de eerste helft had Spanje al op 1-0 moeten staan. Morata choot van heel dichtbij heel slap in. Diezelfde Morata slaagde er ook een tweede keer niet in (nu wel met een harde inzet) te scoren. Ook Tsjechië had in dit duel op voorsprong kunnen komen. Hubnik kwam na een vrije trap gevaarlijk uit. De Gea kon de bal nog net keren. Jordi Alba moest Spanje na een uur eigenlijk al op voorsprong zetten. Maar op een gevaarlijk punt in de zestien ontbrak de aanname. Het enige doelpunt van de wedstrijd was een kopdoelpunt. Na een voorzet van Iniesta liet Tsjechië opeens iedereen lopen en kopte Pique binnen. Spanje won de wedstrijd met heel veel moeite. Het moet zeker beter als ze wereldkampioen willen worden.

Duitsland heeft gewonnen van Oekraïne. Het kwam al vrij vroeg op 1-0 maar daarna stapelden de kansen voor Oekraïne zich op. Het was een wonder dat Oekraïne nog geen drie keer gescoord had voor rust. Na rust had Duitsland de wedstrijd onder controle. Tot aan de slotfase. Daarin had de bal nog een zeker aantal keer erin kunnen vallen. Het liep goed af en in de extra tijd maakte invaller Schweinsteiger aan alle Oekraïnse hoop een eind met de 2-0.

Duitsland-Polen              donderdag   21.00u    KIJKTIP

Dit was de blog over het EK. Vond je deze blog leuk geef dan een +1. Abonneer je hier links om niets te missen. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk op twitter @voetbalblogs, en laat in de reacties achter welke wedstrijd jij gaat kijken.