dinsdag 21 juni 2016

Wales overtuigt, Rusland uitgeschakeld & Noord Ierland-Duitsland op het programma!

Hallo voetbalfans!

Daar was ik weer na lange tijd. En dit EK heb ik veel te bespreken. Wales plaatste zich gisteren als eerste in groep B. Vanavond staan er twee wedstrijden uit groep C op het programma.

Voor het EK begon maakten mensen het grapje: "Joh, Wales wint het EK', haha". Ik wist dat ze met deze ploeg zeker een kans maakten om de volgende ronde te halen. Maar gisteren plaatste Wales zich brutaal boven EK-reus Engeland. Wales won met 0-3 van Rusland. In de 7e minuut nam Wales al de leiding. Na een schitterende pass van Allen stond Ramsey vrij voor de keeper. Hij rondde het dan ook wel fraai af met een stiftje. 5 minuten later scoorde Taylor de 2-0. Per ongeluk gaf Bale een prachtige steekpass die Taylor voor de keeper zette. Taylor schoot eerst tegen de keeper aan en vervolgens in het doel. Rusland had niets in te brengen tegen Wales. In de tweede helft maakte Wales het nog mooi af. Ramsey begon aan een dribbelactie en kon nog net meegeven aan Bale die in de rechter hoek schoot. Wales heeft dus de makkelijkste loting gekregen, ze ontvanen de beste nummer drie uit alle poules.

Noord-Ierland-Duitsland staat op het punt van beginnen. Van Duitsland verwacht men dat het zeker de finale zal halen. De twee wedstrijden die Duitsland dit EK speelde spreken dat eigenlijk totaal tegen. In beide wedstrijden viel Duitsland erg tegen. Tegen Oekraïne ontsnapte het aan een gelijkspel. maar won het met 2-0. Tegen Polen kwam het niet verder dan 0-0. Noord-Ierland kan nog altijd door gaan. Dan moet het minstens gelijkspelen.

Dit was weer even een blog over het actuele voetbal. Ga lekker genieten van het EK, tenzij je nog niet geabonneerd bent, want dat moet je nog even doen. Vond je deze blog leuk geef dan ook een +1. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter of Wales een serieusze kandidaat voor de finale is.