zondag 1 mei 2016

Wat wordt er beslist vandaag?!

Hallo voetbalfans!

Ja, daar was ik EINDELIJK weer. En we hebben veel te bespreken. Leicester kan vandaag kampioen worden tegen Manchester United. Vandaag kan er in de eredivisie qua kampioenschap nog geen definitieve beslissing vallen. Praktisch gezien wel.

Als Leicester City vandaag wint van Manchester United is het wat niemand voor mogelijk had gehouden. Dan is Leicester kampioen van Engeland. Daarbij is het belangrijk dat de  druk ze niet te groot wordt. In de wedstrijd tegen West Ham United leek me dat wel het probleem van Leicester. Het eindigde in 2-2. Ik denk dat Leicester vandaag wel kampioen wordt. Het kan vandaag ook aan een gelijkspel genoeg hebben als Tottenham morgen punten laat liggen tegen Chelsea. Bij Tottenham hopen ze nog altijd dat Leicester al die misstapjes gaat maken en er dan sinds de oertijd eindelijk weer eens met de titel vandoor kunnen gaan. Voor Leicester resteert het programma: Manchester United (thuis), Everton (thuis) en Chelsea (uit). Chelsea en Manchester United zijn ploegen waar je van kunt verliezen. De wedstrijd tegen Everton moet toch wel heel raar lopen. Het programma voor de Spurs betreft: Chelsea (uit), Southampton (uit) en Newcastle (uit). Bij Chelsea zouden ze punten kunnen laten liggen maar ik verwacht dat deze drie wedstrijden 9 punten opleveren. Bij Leicester verwacht ik er 6 en daat heeft Leicester dan toch genoeg aan.

Ajax speelt vandaag het thuisduel tegen FC Twente. Om de koppositie te behouden moet het waarschijnlijk winnen. Makkelijk zal dat niet worden. FC Twente staat dit seizoen misschien wat minder, maar de tweede seizoenshelft pakten alleen Ajax en PSV meer punten dan FC Twente. Eerder dit seizoen verspeelde Ajax twee punten tegen Twente. In Enschede kwamen de Twentenaren met 2-0 voor, maar moesten in de slotfase tevreden zijn met een 2-2 uitslag. Vorig seizoen was Ajax-FC Twent een heerlijke wedstrijd. FC Twente kwam na 4 minuten met 0-1 voor. In de 15e minuut stond Ajax alweer met 2-1 voor. In de 55e minuut maakte FC Twente 2-2. Uiteindelijk ging Ajax er nog met een 4-2 overwinning vandoor.

PSV moet vandaag flink het doelsaldo gaan ophogen tegen SC Cambuur. Cambuur vecht vandaag voor zijn laatste kans in de eredivisie. Als de ploeg uit Leeuwarden niet wint, is het verzekerd dat het volgend jaar Jupiler League speelt. Voor het laatst dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden was op 22 september in het bekertoernooi. PSV had veel moeite met Cambuur maar won wel met 3-2. Tien dagen eerder speelde PSV de uitwedstrijd in de competitie tegen Cambuur. Daarin moest Cambuur met schaamrode wangen het veld aflopen. Het werd 0-6 voor PSV. Ik voorspel dat PSV wint met 3-1.

Dit was de blog, over een misschien wel beslissend weekend. Vond je 'm nou leuk geef dan een +1. Abonneer je hier links om ook te lezen wie er uiteindelijk kampioen wordt. Zorg dat je vrienden dit niet missen en deel deze blog op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter, of Leicester vandaag de titel pakt.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten