zondag 22 mei 2016

Van Gaal pakt toch nog een prijs en Guardiola sluit ook af met beker!

Hallo voetbalfans!

Gister waren er twee topwedstrijden. Crystal Palace-Manchester United en Bayern München-Borussia Dortmund. United won met 1-2 en Bayern won na strafschoppen. Vanavond speelt Barcelona tegen Sevilla de bekerfinale.

Lang bleef het op 0-0 steken. Maar de wedstrijd werd spannender en spannender in Londen. Crystal Palace en Manchester United hielden elkaar in evenwicht. Na 52 minuten speelde Rashford de bal perfect op Fellaini. De middenvelder stond opeens vrij in het strafschopgebied. Hij schoot wild op de lat. United begon iets overwicht te krijgen. Valencia gaf de voorzet en Martial kopte uitstekend richting de hoek. De doelman van Crystal Palace hield zijn ploeg in leven. En 12 minuten voor het einde van de wedstrijd (zo leek het) kwam Crystal Palace op 1-0. De corner van Puncheon werd weggewerkt en weer teruggebracht bij Puncheon. Hij schiet de bal fantastisch in de korte hoek. De korte hoek is trouwens wel het zwakke punt van de Gea. Het valt me op dat hij hem altijd open laat. Uiteraard scoorde Crystal Palace uit een hoekschop. Meer dan 50% scoort de ploeg uit een hoekschop. Dat is ook waar het fout ging bij Manchester United. Ik merkte dat ze bij een corner steeds heel haastig waren met wegwerken. Daardoor probeerden ze er te snel vanaf te komen en dat mislukte. Maar goed, United had nog zo'n 10 minuten om het recht te zetten. En dat gebeurde. Rooney begon vanuit het middenveld aan een prachtige solo. 4 man zette hij opzij en toen lijk hij het een beetje te gaan over drijven richting de achterlijn. Hij leek op een dood punt te zitten mar kreeg de bal nog perfect voor op Fellaini. Hij gaf hem via de borst aan Mata die de bal erin knalde: 1-1. In de eerste helft van de verlenging pakte Smalling zijn tweede gele kaart. Een enorme domme overtreding. Totaal opzichtig terwijl er nog niet veel aan de hand was. En dus zag het er moeilijk uit voor United. Het was een spannende strijd die United toch ging winnen. De voorzet is van Valencia. In eerste instantie werd het schot van Martial geblokt. De afvallende bal werd prachtig ingeschoten door Lingard. Zelden zul je in 1 wedstrijd zulke mooie goals zien. Bekijk de goals hier.

Maar hoe komt het toch dat dit van Gaal dit weer wel lukt. Bij Ajax succesvol in de Champions League maar meerdere malen in de eredivisie ontslagen. Bij Nederland 3e geworden maar bij United twee keer geen landskampioen. Wel weer toch de beker. Ik denk dat ik het weet. Van Gaal is een goede trainer voor toernooi voetbal. Niet altijd direct de punten hoeven te pakken.

Een lange wedstrijd was het in Berlijn gister. Een knokwedstrijd met 120 minuten geen doelpunt. Niet voor Bayern, niet voor Dortmund. Omdat Aubameyang de opgelegde kans miste, en Lewandowski er 1 op 1 niet in slaagde de goal te maken. Moesten er penalty's genomen worden. Dit is eerder gebeurd. Vorig jaar in de halve finale van de DFB Pokal stonden beide ploegen tegenover elkaar.  Bayern miste toen 4 penalty's achter elkaar en Dortmund won. Gister won Bayern door strafschoppen. Bekijk de strafschoppenserie hier.

Dit was de blog over de twee spannende bekerfinales. Ik hoop dat jullie 'm leuk vonden en een +1 geven. Vergeet niet te abonneren hier links. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En vanavond is Barcelona-Sevilla dus laat je voorspelling in de reacties achter.