woensdag 4 mei 2016

Vanavond wordt de finale bekend!

Hallo voetbalfans!

Athletico Madrid heeft gisteren de finale behaald. Vanavond speelt Real Madrid tegen Manchester City om te bepalen tegen wie Atlético Madrid die finale speelt.

Bayern München was gisteren dicht bij de Champions League-finale, maar haalde het net niet. Na vorige week moest het de 1-0 nederlaag tegen Atletico Madrid wegwerken. Bayern won wel met 2-1. Maar door het doelpunt van Atletico gingen zij naar de finale. Het begon zo goed voor Bayern. Kans na kans stapelde zich op. Het kwam na een half uur dan ook terecht op voorsprong. Alonso schoot uit een van richting veranderde vrije trap raak. 1-0. Twee minuten later leek Bayern op roze te komen. Het kreeg een terechte penalty wegens vasthouden. De penalty werd echter gemist door Muller. Bayern was goed op weg maar acht minuten na rust werd het weer meters teruggezet. Na een pass van Fernando Torres kwam Griessman in buitenspelpositie in balbezit. Gevlagd werd er niet en dus schoof Griessman de 1-1 binnen. Een kwartier voor tijd bracht Bayern de spanning weer helemaal terug. De voorzet van Alaba op Vidal was goed. Vidal kopte de bal goed opzij naar Lewandowski. De pool kopte simpel binnen. Verder kwam het niet. Het had zelfs heel goed 2-2 kunnen zijn. Zeven minuten voor tijd kreeg Atletico ook een strafschop. Deze was niet terecht. Torres wordt wel hard getackeld maar buiten het strafschopgebied. De bal gaat toch op de stip. En terecht of niet... als de overtreding op jou gemaakt wordt moet je 'm nooit zelf nemen. Torres deed dat wel en Neuer pakte hem. Zo gaat Atletico door naar de finale.

Manchester City hoopt vanavond weer voor een stunt te zorgen tegen Real Madrid. In Engeland eindigde de toch boeiende wedstrijd in 0-0. Dat Real Madrid geen uitdoelpunten heeft is een groot voordeel. Real Madrid zal dus moeten winnen. Maar daar heeft Real Madrid dan weer het thuisvoordeel in. Ik gun het Manchester City meer om de finale te bereiken maar ik vrees dat Real die gaat halen. In Bernabeu verwacht ik toch niets anders van de Madrilenen.

Vond je dit nou een leuke blog geef dan alsjeblieft een +1. Abonneer je hier links om niets te missen. Deel deze blog op Social Media. Als je daar dan toch op zit volg me dan even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter wie er nog meer naar de finale gaat.