zaterdag 7 mei 2016

De Europa League finale is bekend!

Hallo voetbalfans!

De finale van de Europa League wordt Liverpool-Sevilla. Liverpool won met 3-0 van Villarreal en Sevilla won met 3-1 van Sjachtar Donetsk.

Liverpool heeft de 1-0 nederlaag van vorige week meer dan voldoende weggepoetst. Thuis won het met 3-0 van Villarreal. Voor rust kwam Liverpool op voorsprong door een eigen doelpunt van Bruno Soriano. Wat mij bij dit doelpunt opvalt is dat Soriano helemaal niet staat op te letten. Ten eerste laat hij Sturridge helemaal vrij lopen. Hij mist de bal. Soriano reageert heel traag en werkt de bal in eigen doel. Daarna had Villarreal veel kansen om Liverpool weer een eind terug te zetten. De 1-1 bleef uit. De 2-0 niet. Sturridge ontsnapte aan de buitenspelval en schoot via de paal binnen. Voor de 3-0 van Lamela tien minuten voor tijd heb ik gewoon geen woorden. Wat een enorme blunder van de arbitrage. Lamela staat na een mislukt schot enorm buitenspel. De vlag blijft naar beneden en het wordt 3-0.

Sevilla gaat voor het tweede jaar op rij de finale spelen. Vorige week speelde het uit bij Sjachtar 2-2. Thuis won het donderdag met 3-1. Na 8 minuten kreeg het het eerste doelpunt in de schoot geworpen. Taison verloor de bal. Kevin Gameiro pikte op en scoorde heel simpel. Het was een hele leuke eerste helft en vlak voor rust bracht Sjachtar de spanning terug. Een heerlijke steekbal van Marlos zette Eduardo vrij voor de keeper. Hij schoof simpel binnen: 1-1. Vlak na rust kwam Sevilla alweer op voorsprong. Gameiro omspeelde de laat reagerende keeper en schoof de bal binnen. Sjachtar moest nog scoren. Bij 2-2 zou er een verlenging aankomen en de neutrale voetballiefhebber zart daar eigenlijk op te hopen. Het was een heerlijke wedstrijd. Maar Sevilla kwam een halfuur voor tijd op 3-1. Mariano. Wel een prachtige goal. Bekijk hem zelf maar.

Dit was mijn blog weer. Wees er morgen snel bij want het kampioensduel in de eredivisie staat op het programma. Geef deeze blog een +1. Abonneer je hier links zodat je morgen en overmorgen niet vergeet te lezen. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je daar dan toch mee bezig bent volg me dan even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter wie er morgen kampioen van Nederland wordt!