donderdag 19 mei 2016

Sevilla wint de EL en NAC verslaat Willem II!

Hallo voetbalfans!

Sevilla heeft de Europa League gewonnen. Het won 1-3 van Liverpool. Willem II heeft 2-1 van NAC verloren in het heenduel. Voor de tricolores maakt dit echter geen bal uit (wegens degradatie FC Twente).

Sevilla heeft de Europa League gewonnen. Het was gisteravond met 1-3 te sterk voor Liverpool. Voor rust kwam Liverpool op voorsprong. Het werd steeds dreigender en Sturridge maakte een heel mooi doelpunt. Net in de zestien schiet hij met buitenkant links in de verre hoek: 0-1. Liverpool is sterker tot de rust. Maar ook geen seconde langer. Direct na rust zet Sevilla een mooie aanval op en brengt Gameiro de stand op 1-1. Een klein half uur voor tijd komt Liverpool helemaal in de problemen. Coke de held van deze finale zet Sevilla op 1-2. Lang kan Liverpool eigenlijk niet meer hopen. 5 minuten later beslist Coke de wedstrijd. Sevilla wint voor de derde maal op rij de Europa League.

Willem II heeft de derby tegen NAC verloren. De heenwedstrijd in Breda eindigde in 2-1. Voor Willem II maakt dit echter niets uit. I.v.m. de degradatie van FC Twente zijn de Tilburgers al veilig. De Graafschap heeft wel baat bij wat Willem II doet. Op het mooment dat ik deze blog schrijf staan de superboeren met 3-1 achter bij Go Ahead Eagles. Als Willem II wint van NAC over twee duels gezien is de Graafschap ook alsnog veilig. Willem II kwam wel op voorsprong tegen NAC. Ze begonnen goed aan de wedstrijd. Guus Hupperts profiteerde van een verdedigende fout en scoorde de 0-1. NAC dwong wel kansen af maar kwam voor rust nog niet tot een gelijkmaker. Na rust wel. Een half uur voor tijd ronde Brands een aanval simpel af: 1-1. In de 85e minuut maakte Seuntjens het beslissende doelpunt: 2-1.

Dit was 'm weer. Vond je deze blog leuk geef dan natuurlijk een +1. Abonneer je hier links om deze voetbalzomer niet te missen. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien bij een volgende blog!