zaterdag 21 mei 2016

Bekerfinales door heel Europa!

Hallo voetbalfans!

Het seizoen is al afgelopen maar vanavond hebben we ongekend veel goede wedstrijden. Dit komt ook doordat vandaag in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oekraïne en morgen in Spanje bekerfinales gespeeld worden.

Te beginnen met de FA Cup finale. Christal Palace-Manchester United. Voor van Gaal is dit de laatste kans op succes. Ondanks de vele aankopen maakte hij United opnieuw geen kampioen. De beker is een minimale verwachting voor twee jaar coach van een topclub. Natuurlijk verwacht men wel dat Untied wint. Christal Palace sloot dit seizoen af op de 15e plaats. United eindigde 5e. De ploeg van van Gaal heeft wel aangegeven deze wedstrijd er graag te willen winnen. Sprake van onderschatting is er volgens Nederlander Daley Blind niet. 'Zeker in een bekerfinale kan alles gebeuren.' Ik verwacht dat United met 2-1 wint.

De klassieker in Duitsland staat vanavond op het programma. En nog wel in de bekerfinale! Mooier kan bijna niet. Bayern München-Borussia Dortmund. Het is de laatste wedstrijd van Pep Guardiola als coach van Bayern München. Maar nog veel bijzonderder is de laatste wedstrijd van Mats Hummels. Hij vertrekt na dit seizoen van Borussia Dortmund naar Bayern München! Dit zal te merken zijn aan het publiek vanavond. Ik hoop op een hele mooie wedstrijd. Ik denk dat Dortmund met 3-2 wint.

Morgen is de bekerfinale in spanje. FC Barcelona-Sevilla. Barcelona is kampioen en kan daarnaast ook de beker pakken tegen het Sevilla dat 5e is geworden. Ik hoop op een mooie wedstrijd maar verwacht dat Barcelona verrast zal worden en met 2-0 verliest.

Buiten deze drie spelen ze vandaag ook nog in Frankrijk, Portugal en Oekraine de bekerfinale: Marseille-PSG en Zorya-Sjaktar Donetsk. Geef deze blog echt een +1 als je 'm leuk vond. Abonneren kan hier links. Zorg dat je vrienden niks missen en deel deze blog op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En  laat in de reacties achter welke bekerfinale jij gaat kijken.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten