maandag 2 mei 2016

Leicester nog geen kampioen, maar kan dat vanavond wel worden!

Hallo voetbalfans!

Het was weer een heerlijk voetbalweekend. Leicester speelde 1-1 gelijk tegen Manchester United. Het kan vanavond nog steeds kampioen worden als Tottenham punten laat liggen tegen Chelsea. Ajax bleef gister op titelkoers, zondag heeft het aan een overwinning genoeg om kampioen te worden.

Leicester City is nog geen kampioen maar kan dat vanavond om 22.45 uur wel zijn. Als Tottenham bij Chelsea niet wint is Leicester alsnog kampioen. Manchester United kwam vroeg op voorsprong door Martial. Na een mooie voorzet van Fellaini schoof Martial de bal door de benen van de keeper. Lang kon Manchester United niet genieten van de voorsprong. Na een kwartier viel al het laatste doelpunt van de wedstrijd. Wes Morgan kopte uit een vrije trap gelijk. Aan een gelijkspel heeft United eigenlijk niets.

Ajax heeft hele goede zaken gedaan tegen FC Twente. Tien minuten voor tijd stonden de Amsterdammers met 1-0 voor. PSV stond met 5-2 voor en met nog twee doelpuntjes erbij kon het volgende week nog net het doelsaldo van Ajax inhalen. Uiteindelijk liep Ajax met 4-0 het veld af en won PSV met 6-2. Op doelsaldo gaat PSV dus geen kampioen meer worden. Alleen als Ajax punten laat liggen tegen de Graafschap en PSV wint bij PEC Zwolle is PSV kampioen. De druk voor de wedstrijd was groot bij Ajax. Het publiek was enorm enthousiast en Ajax begon goed aan de wedstrijd. Ze legden Twente de wil op om te voetballen. Het resulteerde in kansen maar nog niet in doelpunten. 8 minuten voor de rust kwam Ajax wel op voorsprong. Cabral kwam in eerste instantie niet langs Veltman. Vervolgens forceerde hij het, door er alsnog langs te proberen gaan. Veltman veroverde de bal en er lag een zee aan ruimte voor Ajax. Cerny ontving de bal, ging zijn man voorbij en schoot in de korte hoek: 1-0. Die stand hielt aan tot de rust, al had het 1-1 moeten zijn. Het is weer een fout van de egoïstische Cabral. Hij loopt op Cilessen af en Ziyech staat naast hem helemaal vrij. Hij schiet zelf slap in de handen van Cilessen. Ajax leek de tweede helft de wedstrijd onder controle te hebben. Wat mij opviel is dat de Twente-verdediging steeds twee man op Younes zette, waardoor Younes er niet echt langs kon. Younes bleef daar goed geduldig en maakte geen geforceerde acties zoals Cabral. En daar kreeg hij loon van ook. Tien minuten voor tijd krijgt Ajax een vrije trap op een mooie plek voor een bal voor het doel. Gudelj neemt de bal echter kort en Younes heeft alle tijd om iets te bedenken. Hij geeft een prachtige voorzet op van der Hoorn, die raak kopt. 2-0. Ajax kan aan het doelsaldo gaan werken. Fischer staat 1 minuut in het veld en schiet mooi, laag en hard de 3-0 binnen na een assist van opnieuw Younes. Younes heeft dan twee assists gegeven en bekroont zijn wedstrijd ook nog eens met een fantastische goal. Uit stand schiet hij de bal hard in de kruising. Oei. Dat viel tegen in Eindhoven. PSV had 6-2 gewonnen van Cambuur maar was geen doelpunt ingelopen op het doelsaldo. PSV was ook goed begonnen aan de wedstrijd. Het had zoveel kansen dat het wel snel in een doelpunt moest resulteren. En dat gebeurde ook. Marco van Ginkel scoorde 1-0. PSV haalde bij een doelpunt steeds snel de bal uit het net om aan het doelsaldo te werken. Ze speelden erg aanvallend maar daar profiteerde Cambuur van. Mac-intosh toucheerde het schot van zijn teamgenoot en kreeg de 1-1 achter zijn naam. PSV maakte via Luuk de Jong en Gaston Pereiro er 3-1 van. Precies tegelijk met de 3-1 van PSV scoorde Ajax de 1-0 in Amsterdam. Dat was daar niet direct binnen 1 seconde door gekomen en dus voelde iedereen dat dat doelsaldo inhalen niet eens onmogelijk was. Toch kreeg PSV voor rust weer een klap tegen. Byrne zorgde met een heerlijk schot voor de 3-2. Cambuur moest winnen om niet te degraderen dus moesten ze wel in de tweede helft. Na een enorme blunder van Cambuur-doelman Nienhuis besliste PSV de wedstrijd via Adam Maher. PSV liep via een goal van Jetro Willems en een prachtige vrije trap van Marco van Ginkel nog uit naar 6-2. Maar daar hadden de Eindhovenaren niets aan. Als ze op doelsaldo nog kampioen willen worden moet het bij PEC Zwolle minstens met 0-7 winnen om in doelsaldo gelijk te komen met Ajax. En dan gaan we er nog vanuit dat Ajax slechts 1 goal maakt. Het wordt dus wel heel lastig voor PSV om nog kampioen te worden. Maar Ajax is er nog niet. Ik herinner jullie aan de wedstrijd in Amsterdam. Ajax won nipt met 2-1 maar het was spannend tot de laatste seconde. Thuis zal de Graafschap nog ietsje meer voordeel hebben, dus het zal een spannende middag worden.

Chelsea speelt vanavond tegen Tottenham en Tottenham moet winnen om Leicester nog geen kampioen te laten zijn. Maar de wedstrijd tegen Chelsea staat niet garant voor een overwinning voor de Spurs. Eerder dit seizoen eindigde het in 0-0. Vorig seizoen eindigde Che,sea-Tottenham in 2-0 voor Chelsea. De thuiswedstrijd van de Spurs dat seizoen werd met moeite met 5-3 gewonnen. Vorig seizoen in de beker won Chelsea zelfs met 3-0. Het zal een lastige avond worden voor Tottenham en ik voorspel dan ook dat Leicester vanavond kampioen wordt.

Dit was een behoorlijk lange blog. Er is ook zoveel te schrijven in deze seizoenstijd. Vind je dat nou leuk geef dan een +1. Wil je weten of Leicester, Ajax en anderen kampioen worden abonneer je dan hier links. Zorg ook dat je vrienden niks missen en deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je daar dan toch mee bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter of Leicester City dan vanavond kampioen wordt.