dinsdag 10 mei 2016

PSV kampioen in plaats van Ajax!

Hallo voetbalfans!

Niet Ajax, maar PSV is kampioen van Nederland. Na een krankzinnige l.aatste speeldag bleven de Eindhovenaren Ajax twee punten voor.

Het is je sowieso niet ontgaan. PSV is kampioen van Nederland. PSV won zelf met 1-3 van PEC Zwolle (met de aantekening dat PEC helemaal niets deed om PSV van het kampioenschap af te houden), wat normaal gesproken natuurlijk niet genoeg was. Maar Ajax speelde 1-1 gelijk tegen de Graafschap. Laten we beginnen in Zwolle. Het eerste half uurtje probeert PEC nog wat. Het heeft een aantal gevaarlijke schoten. Na een ruim half uur (toen Ajax al een tijdje op 0-1 stond) opende Locadia de score. Een mooie draaibal in de hoek. Vlak voor rust kwam PSV zelfs op 0-2. Een grote verdedigingsfout bij PEC. Degene die bij de paal staat, staat niet achter maar voor de lijn. Had hij er achter gestaan, had hij geen deel aan het spel genomen en was het buitenspel. Een kwartier voor tijd kwam PEC op 1-2 door een mooi schot van Nijland. De spanning was echter van korte duur. Luuk de Jong maakte een einde aan het verhaal en maakte de 1-3.

In Amsterdam werd men gek. Winst dit seizoen van Celtic, Feyenoord, PSV, FC Twente, AZ en andere clubs maar de Graafschap was blijkbaar te hoog gegrepen? Zeker na de 1-1 leken de spelers van spanning te blokkeren. Het begon goed voor Ajax. Na even onder druk te hebben gestaan werden de Amsterdammers sterker. Het leidde eerst al tot een doelpunt van Amin Younes dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Ik blijf er achter staan dat het geen buitenspel was. Klaassen staat namelijk niet in de baan van het schot. Een minuut later kwam Ajax op 0-1 door Younes. Na een dribbelactie schoot hij de bal binnenkant paal binnen. Die stand hielt aan tot een ruim half uur voor tijd. Smeets schoot de 1-1 binnen. Bij die 1-1 ging veel mis bij Ajax. Niemand wist eigenlijk wie Smeets ging pakken. Na de 1-1 zag het spel er niet meer uit. De stand hielt aan en PSV werd kampioen.

Vond je deze blog leuk geef dan die +1. Deel dit met al je vrienden op Social Media, en volg me op twitter @voetbalblogs. En dan hoop ik jullie bij de volgende blog weer te zien.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten