Het seizoen van #1 PSV

Hallo voetbalfans!

Vandaag begint de nieuwe serie die ik ga maken. Genaamd 'Het seizoen van' zoals jullie weten. We beginnenmet het seizoen van de landskampioen: PSV.

Speelronde 1:

Na het landskampioenschap van vorig jaar en een selectie die niet eens heel erg uit elkaar gevallen is lijkt PSV klaar voor een nieuw seizoen. Ter beginnen in Den Haag tegen ADO. ADO heeft vaak dezelfde tactiek tegen topclubs. Enorm fel aan de wedstrijd beginnen. Maar PSV begint heel geconcentreerd aan de wedstrijd. Na 1 minuut moet het al op voorsprong komen. Na een vrije trap van ADO Den Haag countert PSV snel. Narsingh begint op eigenhelft met de bal aan de voet. Twee achteruitlopende verdedigers voor zich. Hij dribbelt een stuk verder en geeft de bal af op Lestienne. Hij legt de bal weer terug op Narsingh en die moet eigenlijk scoren, maar hij schiet naast. In de 13e minuut komt PSV weer met een snelle aanval. Binnen het strafschopgebied schiet de Jong net over. PSV domineert en komt halverwege de eerste helft op voorsprong. Pröpper speelt een dieptebal op Maher die enorm buitenspel staat, Maher tikt de bal simpel binnen. Enorme blunder van de arbitrage. PSV op 0-1. Één minuut later geeft de arbiter een strafschop aan ADO. Hij is wat makkelijk gegeven, maar je kan hem wel geven. De penalty werd goed benut door Alberg. 1-1. Na de 1-1 is PSV het even kwijt. ADO creëert kansen, PSV houdt stand tot de rust. Een half uur voor tijd komt PSV opnieuw op voorsprong. Een voorzet van Narsingh wordt ingekopt door de Jong. In de 95e minuut krijgt ADO een laatste kans met een vrije trap. Keeper Hanssen is mee. De voorzet komt en Hanssen scoort met een achterwaartse hakbal. Ja, echt. Het stadion ontploft. 'Je verzint het niet!' schreeuwt de commentator. Het is een fout van de PSV-verdeiging. Je ziet aan hoe ze lopen dat ze verwachten dat de keeper toch niet zal scoren. PSV moet genoegen nemen met een punt in Den Haag. Het eindigt in 2-2.

Speelronde 2:
PSV-FC Groningen 2-0.

Speelronde 3:
PSV lijkt het na de 2-0 zege op FC Groningen netjes opgepakt de hebben. In het Abe Lenstra stadion treedt het aan tegen SC Heerenveen. Weer heeft PSV moeite in de beginfase. Het leidt al tot twee kansen voor de Friezen. Na de eerste fase doorgekomen te zijn pakt PSV het op en krijgt het een kans via Lestienne. Hij schiet te gehaast. Wat me sowieso het hele seizoen bij hem is opgevallen. Hij is veel te gehaast in de goede dingen doen. De wedstrijd kan beide kanten op, PSV kan naar 0-1 via Guardado (redding Mulder) en Heerenveen mist scherpte bij een afvallende bal. Na 8 minuten in de tweede helft krijgt PSV een strafschop tegen. De penalty wordt benut door Cavlan. Lang kan Heerenveen niet genieten van de voorsprong. 5 minuten later laat PSV zien hoe mooi ze kunnen spelen.  Een mooie pass van Guardado wordt precies teruggekopt door Maher naar Luuk de Jong. Die werkt goed af in de linker hoek: 1-1. Verder komt PSV niet. Het blijft 1-1. Opnieuw puntverlies voor de ploeg uit Eindhoven.

Speelrondes 4 t/m 7:
PSV-Feyenoord        3-1
SC Cambuur-PSV   0-6
Heracles-PSV           2-1
PSV-NEC                  2-1

Speelronde 8:

PSV heeft al genoeg punten laten liggen voor de hele eerste seizoenshelft. Gelijke spelen tegen Heerenveen en ADO en een verlies tegen Heracles, zorgen na zeven speelrondes voor al 7 verloren punten. In de Amsterdam ArenA speelt PSV tegen het Ajax dat dit seizoen nog ongeslagen is en alleen tegen Twente (2-2) punten liet liggen. Alleen bij winst hoort PSV bij de topploegen. Bij verlies haakt het voorlopig af. De start is flitsend. De wedstrijd Ajax-PSV is natuurlijk altijd beladen. Na 6 minuten benut Pereiro de eerste kans van de wedstrijd al. Hij wurmt zich tussen de Ajax-verdediging door en schiet in het dak van het doel. De wedstrijd is furieus van start gegaan en Ajax geeft daar een gevolg aan. Amin Younes kapt Arias uit en schiet de bal in de bovenhoek: 1-1. In de eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op. Na rust is PSV beter. Pröpper kan de Eindhovenaren op voorsprong zetten maar raakt de paal. Bij Ajax is de grootste mogelijkheid bij Fischer ook hij raakt de paal. PSV gaat het duel toch winnen. 7 minuten voor tijd komt Pereiro in balbezit. Hij kapt Riedewald uit en schiet in de lange hoek. 1-2. PSV wint de belangrijker 6-punten wedstrijd en haakt weer aan bij de top.

Speelronde 10:
FC Twente-PSV    1-3

Speelronde 11:

Waar PSV dit seizoen een rol op de ranglijst gaat spelen is nog steeds niet duidelijk. De ploeg van Cocu is erg wisselvallig. Na de 1-3 zege tegen het dramatische Twente moeten er weer goede prestaties neergezet worden. Tegen de Graafschap moet erg gewoon eens gewonnen worden! Geen gezeik! En dat idee lijken de spelers zelf ook te hebben. In de 3e minuut komt PSV op voorsprong door Pröpper. Ik bedoel niet de doelpuntenmaker Davy Pröpper, maar broertje Pröpper die een enorme fout maakt vooraf aan het doelpunt hij wil de bal wegkoppen maar kopt de bal perfect in de loop bij Pröpper die er tegen aan loopt. Binnen 20 minuten komt PSV op 0-2. Guardado drukt heerlijk af in de rechter bovenhoek. Tien minuten later komt PSV op 0-3. Locadia krijgt de bal voor en Pröpper tikt binnen. Als het zo doorgaat moet de Graafschao uitkijken voor een enorme vernedering. Die wordt het uiteindelijk toch niet. Vlak voor rust komt de Graafschap op 1-3 door Driver. Een hele slimme actie van Guardado om in eigen strafschopgebied een schwalbe te maken wordt duur uitbetaald. Driver schiet binnen. Na rust brengt de Graafschap de spanning helemaal weer terug door een doelpunt van Bannink: 2-3. De wedstrijd is weer spannend en PSV gaat achter uit lopen. En Kabasele maakt 3-3. Het is een frommelgoal maar dat was wel in teken van deze wedstrijd. Goed, eerst scoort PSV drie keer, daarna de Graafschap drie keer. Maar PSV gaat nog scoren. En wel drie keer. Eerst us het 20 minuten voor tijd de Jong die als de bal goed valt keurig afrond.

Speelronde 12 t/m 14:
PSV-FC Utrecht        3-1
Willem II-PSV           2-2
PSV-AZ                      3-0

Speelronde 15:

PSV speelt dit seizoen gelijk tegen Willem II, Excelsior, ADO en Heerenveen maar de lastige duels worden wel door de ploeg over de streep getrokken. Vitesse-uit is een erg lastige wedstrijd. Dat blijkt ook uit de wedstrijd. De kansen zijn verdeelt in de eerste helft. Het is echt een leuke wedstrijd die gelijk opgaat. Het is dan ook een wonder dat beide ploegen 90 minuten lang geen doelpunt tegen de touwen krijgen. Maar als die 90 erop zitten beslist Henriks het due in het voordeel van PSV. In de laatste minuut schuift hij de bal achter de keeper en wint PSV. PSV was zeker in de tweede helft zeker niet de betere maar wint wel. Ook dit soort wedstrijden maken je kampioen.

Speelronde 16 en 17:
PSV-Roda JC        1-1

PSV-PEC Zwolle   3-2

Speelronde 18:
Ajax lijkt het voordeel te hebben gepakt in de titelstrijd die tussen Feyenoord, Ajax en PSV gaat. PSV en Feyenoord hebben de rol van aanjager. Feyenoord is aan een mindere periode bezig waarin de afgelopen twee wedstrijden werden verloren. Feyenoord is beter in het begin. In de 14e minuut is Nelom met een goed schot heel dichtbij 1-0. Zoet kan keren. PSV staat onder druk. Vilhena schiet vanaf de middenlijn net naast. PSV kan blij zijn dat het bij de rust 0-0 staat. Maar aan een gelijkspel hebben beide ploegen eigenlijk niks. En dat merk je toch wel bij PSV. Ze beginnen een offensief in de tweede helft en komen via Moreno op 0-1. De voorzet wordt gemist en Moreno krijgt er nog met een voet tegen aan. Feyenoord probeert PSV onder druk te krijgen. Via Kuyt kan het naar 1-1 maar de aanvoerder schiet in het zijnet. Vlak voor tijd komt PSV via Narsingh op 0-2 Hij gaat de verdedigers voorbij en rond af langs de keeper. PSV lijkt nu aan te haken in de titelstrijd.

Speelronde 19 t/m 22:
PSV-FC Twente         4-2
Excelsior-PSV            1-3
PSV-De Graafschap  4-2
FC Utrecht-PSV        0-2

Speelronde 23:
Nadat het een tijdje minder ging bij PSV draait de ploeg van Cocu weer op volle toeren. Nadat Ajax punten liet liggen tegen Heracles en Roda JC staande Eindhovenaren aan kop. Om de koppositie niet te verliezen moet er tegen NEC gewoon gewonnen worden. PSV komt na een kwartier op voorsprong. Waar Marco van Ginkel eerst een enorme overtreding maakt, geeft de scheids voordeel. Voordeel is het niet want NEC houdt de bal niet. Willems geeft de bal voor en koppend brengt Luuk de Jong PSV op het goede spoor. PSV is de hele wedstrijd beter. Na bijna een uur spelen moet het op 0-2 komen maar verknalt Narsingh de mogelijkheid. Arias geeft voor en Narsingh kan zo inschieten maar zijn schot is te slap. In de 67e minuut komt PSV dan toch op 0-2. Na een corner van Jetro Willems kopt de Jong door. Als van Eijden stapt dan staat Locadia buitenspel maar dit laat de verdediger na. Locadia kan zo inkoppen. Een kwartier voor het einde gooit PSV de wedstrijd definitief in het slot. De Jong geeft een mooie steekbal op Locadia. Hij ziet links in het strafschopgebied van Ginkel vrij staan. Hij schiet de 0-3 binnen. PSV is weer een ronde dichterbij de titel, maar is er nog lang niet.

Speelronde 24 t/m 26:
PSV-Heracles        2-0
PSV-ADO              2-0
Groningen-PSV    0-3

Speelronde 27:
Nog 1 week voor het thuisduel met Ajax. PSV staat met één punt voor op Ajax, en speelt vanavond tegen SC Heerenveen. Het loopt niet soepel voor de Ein
dhovenaren. Ze creëren vrij weinig goede kansen en Heerenveen komt er af en toe gevaarlijk uit. Jetro Willems speelt een dramatische wedstrijd. Na rust komt Heerenveen op voorsprong. De pass van Larsson is uitstekend. Te vrede rondt af. Lang staat PSV niet achter. Twee minuten later brengt Luuk de Jong met een kopbal zijn ploeg op gelijke hoogte. PSV creëert kansen en het is wonder dat de bal er niet ingaat. Lestienne mist rust bij een open schietkans. Het stadion gaat te keer maar verder komt PSV niet. Deze avond denkt heel Eindhoven dat het morgen de koppositie aan Ajax verliest en dat Ajax als koploper de topper PSV-Ajax ingaat. Maar de volgende dag speelt Ajax gelijk tegen NEC.

Speelronde 28:
Dit lijkt de beslissende wedstrijd in het kampioenschap te zijn. PSV-Ajax. PSV staat één punt voor op Ajax. De wedstrijd gaat van start. Daar komt PSV al lelijk terecht. Na 1 minuut en 12 seconden kopt Arek Milik de bal al achter Jeroen Zoet. Eerst lijkt het fout te gaan in de opbouw. De pass van Milik op Veltman lijkt te kort maar Bazoer komt er nog net tussen. Milik is in de tussentijd al naar voren gesneld. De voorzet van Veltman is perfect. Milik kopt hoog en hard over Jeroen Zoet heen. En Ajax staat met 0-1 voor. PSV heeft een klap gekregen. Opzich heeft het vandaag aan een gelijkspel genoeg. PSV valt aan. Locadia en Pröpper testen Cillessen. Een goal komt er echter niet. Dan komt Guardado na een goede combinatie in het strafschopgebied. De middenvelder valt maar krijgt geen strafschop. Evenlater overkomt Narsingh hetzelfde opnieuw is het oordeel van de scheidsrechter niet in PSV's voordeel. Vlak voor rust is Ajax heel dichbij 0-2. Younes geeft Arias een panna en geeft vervolgens een prachtige pass op Milik. De pool stuit op Zoet. In de extra tijd van de eerste helft krijgt Milik nog een 100% kans. Bij een vrije trap valt de bal voor zijn voeten maar de spits schiet wild over. Na rust is Ajax eigenlijk beter. Gudelj gaat twee man voorbij en raakt de paal. PSV ontsnapt. PSV krijgt een kans via Locadia. Hij schiet tegen Cillessen aan. De rebound is voor de Jong maar hij jaagt de bal de tweede ring in. Ajax beslist het duel 10 minuten voor tijd. El Ghazi is ingevallen en schiet linksonderin de 0-2 binnen. PSV heeft 6 duels om Ajax in te halen. Ajax heeft het in eigen hand vanaf nu.

Speelronde 29 t/m 32:
AZ-PSV               2-4
PSV-Willem II    2-0
Roda JC-PSV      0-3
PSV-Vitesse         2-0

Speelronde 33:
Met nog twee rondes te gaan en PSV staat inmiddels op doelsaldo tweede omdat Ajax gelijk speelde tegen Utrecht. Ajax heeft een doelsaldo dat 6 goals beter is dan dat van PSV. PSV hoopt dus tegen Cambuur het doelsaldo op te hogen en zodanig in te lopen op Ajax, dat het op de laatste speelronde Ajax op doelsaldo in kan halen. PSV gaat vliegend van start. Bij een vrije trap van Willems die achter lijkt te gaan lopen alle Cambuur-spelers al weg, maar van Ginkel houdt de bal nog binnen. Hij geeft voor op Pereiro. Hij slaagt er niet in de doelman te verschalken. Een minuut later blijft de bal bij een corner liggen. Pereiro krijgt zijn voet er tegenaan maar nu wordt de bal van de lijn gehaald. Na een kwartier komt PSV dan op voorsprong. Pereiro geeft een uitstekende pass op de Jong. De Jong legt de bal breed op van Ginkel. Hij schuift PSV naar een 1-0 voorsprong. PSV haalt de bal snel uit het net en rent terug. Het wil veel meer scoren vandaag. Maar haastige spoed is zelden goed. Cambuur scoort twee minuten later de 1-1. De hoekschop wordt half weggewerkt. Houtkoop schiet de bal in. Macintosh verandert de bal zodanig van richting dat de bal het doel in vliegt. In de 27e minuut komt PSV weer op voorsprong. Willems gooit ver in. De Jong kopt de bal het doel in. Na 36 minuten komt door dat Ajax op een 1-0 voorsprong is gekomen. Een klap voor PSV. Maar de 3-1 valt anderhalve minuut later. Uit een corner kopt de Jong op doelman Nienhuis. De rebound tikt Pereiro binnen. Vlak voor rust krijgt PSV weer een enorme tik. Byrne schiet prachtig in de kruising en het staat 3-2. Bij rust staat Ajax nog altijd met 1-0 voor. Een half uur voor tijd komt PSV op 4-2. Het gaat te langzaam het echte geloof in doelsaldo ebt weg. 10 minuten later schiet Willems uit een vrije trap de 5-2 binnen. Is het dan toch nog mogelijk? Tien minuten voor tijd staat PSV met 5-2 voor en is de stand in Amsterdam nog 1-0. PSV zal hebben gedacht 'hm, nog twee doelpuntjes maken en volgende week is dat doelsaldo inhalen wel mogelijk'. Maar dat valt tegen. In de 80e minuut komt door dat Ajax 2-0 gescoord heeft. Twee minuten later hoort Eindhoven ook dat Ajax de 3-0 heeft gescoord. En weer twee minuten later blijkt dat Ajax zelfs de 4-0 heeft gescoord. Doelsaldo is een onmogelijke missie geworden voor PSV. In de extra tijd maakt van Ginkel uit een vrije trap nog 6-2. Maar het maakt allemaal niet meer uit. Ajax moet volgende week punten laten liggen bij de Graafschap als PSV nog kampioen wilt worden.

Speelronde 34:
De ontknoping in de eredivisie vandaag. Bij PSV is het geloof er eigenlijk helemaal niet. De 17e van de competitie gaat Ajax toch niet van een zege afhouden. Na 11 minuten komt al door dat Ajax op 0-1 is gekomen. Niemand gelooft erin bij PSV. Na een half uur komt de ploeg wel zelf op voorsprong. Locadia schiet de bal binnen. Twee minuten voor de rust komt PSV op 0-2. De corner wordt door Locadia gekopt. De Jong verlengt en de bal is binnen: 0-2. Wat PSV de tweede helft eigenlijk kan doen is afwachten wat er in Doetinchem gebeurt. In Zwolle gebeurt er niet zoveel meer. Maar dan gebeurt het ongelofelijke. De Graafschap heeft 1-1 gescoord. Twintig minuten voor tijd scoort Zwolle 1-2. Bouy kapt twee man uit en schiet binnen. De spanning is echter van korte duur. Luuk de Jong scoort de 1-3. Zwolle lijkt zoeits te hebben van 'PSV zit nu al genoeg in spanning. Laat ze maar.' Wan  de thuisploeg doet niets. De wedstrijd loopt af en het is nog twee minuten lang spannnend. Maar het blijft 1-1 in Doetinchem. PSV is kampioen van Nederland!

Dit was de eerste blog uit de serie 'Het seizoen van'. Ik hoop dat jullie 'm leuk vonden en een +1 geven. In deze blog is elke wedstrijd trouwens KLIKBAAR. Je komt dan bij een samenvatting van de wedstrijd. Abonneer je hier links, om de hele serie niet te missen. Deel deze blog met je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk op twitter @voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien, bij een volgende blog!