maandag 16 mei 2016

Willem II, NAC, GAE en de Graafschap naar finales!

Hallo voetbalfans!

Willem II, Go Ahead Eagles, de Graafschap en NAC zijn door naar de finales! Dat deden zij ten koste van Almere City, VVV, MVV en Eindhoven. We blikken terug op de wedstrijden van vanmiddag.

Willem II heeft na een spectaculaire 5-2 overwinning Almere City achter zich gelaten. Lucas Andersen was de man van de wedstrijd met 3 goals, 1 assist en 1 doelpunt waar hij aan de basis stond. Hij scoorde al na 4 minuten de 1-0. Hij passeerde een speler en schoot hard en recht op de blunderende doelman af die de bal liet glippen. In de 54e minuut scoorde Jordens Peters de 2-0. Een mooie voorzet van Andersen werd door de centrale verdediger binnen gekopt. Toen maakte Almere City het een half uur voor tijd even spannend met de aansluitingstreffer. Lang bleef de spanning niet want een minuut later scoorde Eric Falkenburg de 3-1. Andersen houdt de bal lang vast en geeft mee aan Achenteh. Hij zet voor en Falkenburg rond perfect af. 3-1. Andersen heeft er nog wel zin in. Hij krijgt de bal voor zich gespeeld. Kapt de verdediger met overtuiging uit en schiet snoeihard binnen. 4-1. Twee minuten later maakt hij het allemaal nog erger voor Almere. Hij zet vanaf eigen helft een sprint in richting de zestien van de tegenstander, maakt een schaar en schiet weer binnen: 5-1. Om de score iets dragelijker te maken scoort van Amersfoort de 5-2 na ongelofelijk geklungel van Ojo. Willem II treft rivaal NAC in de finale richting de eredivisie.

Go Ahead Eagles gaat de finale tegen de Graafschap spelen. De Deventenaren speelden met 2-2 gelijk bij VVV. NA de 1-0 overwinning van vorige week was dat genoeg. Het begon met een prachtige goal van de Kogel. Hij volleerde de bal hard in de rechter hoek: 0-1. Vlak voor rust kwam er weer leven in VVV. Ze kregen een penalty die Seuntjens benutte: 1-1. Voor rust kwam VVV zelfs op voorsprong. Nijholt zorgde met een prachtige kopbal voor de 2-1. De hele tweede helft viel VVV aan. Het was niet genoeg. In de extra tijd maakte Wolters 1 op 1 met de keeper een einde aan VVV's eredivisiedroom.

Waar ik eerder deze week zei genoten te hebben van MVV tegen de Graafschap had ik daar vandaag geen spijt van. MVV is echt een goede ploeg die eredivisie verdient. Helaas troffen ze zo'n vervelende ploeg als de Graafschap. MVV combineert mooi naar voren. De Graafschap won dankzij goals van Vida en Tarvi. Nys scoorde namens MVV.

NAC is door naar de finale tegen Willem II dankzij een 2-0 overwinning op Eindhoven. Als voetbalfan kun je natuurlijk niet voor NAC zijn. Dat is gewoon puur provoceren, schwalbes maken, tijdrekken, ruzie zoeken, maar mooi voetbal? Nee, absoluut niet. Eindhoven heeft zich puur laten afbluffen vandaag. Het kwam al in minuut 1 op achterstand door Matic. Ars zorgde voor de 2-0.

Dit was de blog over de nacompetitie. Geef een +1 als je dat helemaal vergeten was. Deze voetbalzomer mag je niet missen dus abonneer hier links. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Volg me dan gelijk even op twitter @voetbalblogs. En dan hoop ik jullie weer te zien bij de volgende blog.