zondag 15 mei 2016

Barça kampioen EN degraderen er morgen clubs?!

Hallo voetbalfans!

Barcelona is kampioen van de Liga BBVA. Ze wonnen 0-3 van Granada. En morgen zijn de returns van de nacompetitie.

FC Barcelona is kampioen van Spanje. Gisteren wonnen ze met 0-3 van Granada. Bij rust stond het 0-1 door een doelpunt van Suarez. Na rust zorgden Suarez en Suarez voor een 0-3 eindstand. Dat Barcelona kampioen ging worden leek 6 weken geleden vanzelfsprekend. Dat bleek het toch niet. De afstand tussen Barça en Real werd van 10 punten verkleind tot 1 punt. Dat punt hielt Barcelona wel op voorsprong.

Willem II kan morgen door naar de laatste ronde in de play-offs. Na vorige week hebben de Tricolores in eigen stadion dan een 0-1 voorsprong te verdedigen. Ondanks de druk van Almere City scoorde Erik Falkenburg vrijdag het enige doelpunt van de wedstrijd. Ik denk dat Willem II weer door een 1-0 winst doorgaat. In Almere werden de spelers van Almere City nog zo aangemoedigd dat ze enorm gingen drukken. In een uitwedstrijd is dat toch een stuk lastiger. Willem II mist Dries Wuytens. Hij is geschorst wegens een rode kaart in het heenduel.

NAC staat 1-0 achter tegen Eindhoven na de eerste wedstrijd. Thuis zal het moeten winnen om door te gaan. NAC draait al een tijdje niet zo lekker. De afgelopen 5 wedstrijden werd er gemiddeld per wedstrijd 1 doelpunt gescoord. Morgen zullen ze daar dus sowieso niet genoeg aan hebben. De aftrap is om 14.30 uur.

De Graafschap-MVV staat na 1 duel 1-0 voor de Graafschap. Dat is meer dan een klein wonder te noemen. MVV was in het heenduel 90 minuten lang de betere ploeg. Ze creëerden ook heel veel kansen. Maar als je die niet benut 'dan ken je nie scoreh'. Dat zal dus wel moeten in de return in Doetinchem. De aftrap is om 12.30 uur.

Dit was de dagelijkse blog weer. Geef natuurlijk een +1 als je dat vergeten was. Abonneer je hier links als je dat nog niet gedaan had. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media als je eerste de blog wilde lezen en me daarom ook nog niet hebt gevolgd op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties al je voorspellingen achter.