zondag 24 april 2016

De bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht!

Hallo voetbalfans!

Vanavond om 18.00 uur is de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord. In mijn vorige blog heb ik al verklapt wie ik denk dat er gaat winnen. Vandaag gaan we voorbeschouwen.

Normaal gesproken gaat de beker vanavond naar Feyenoord. De twee ploegen stonden 95 keer tegenover elkaar. 53 keer won Feyenoord. 16 keer won FC Utrecht, en 26 keer eindigde het in een gelijkspel wat vanavond dus niet kan.

De twee ploegen stonden in 2003 ook al allebei in de bekerfinale. Het werd toen 4-1 voor FC Utrecht. Des tijds speelde Kuyt nog bij Utrecht (vandaag de dag bij Feyenoord). Hij scoorde die wedstrijd 1 keer.

Voor het laatst dat FC Utrecht de beker won was dus in 2003 van Feyenoord. Feyenoord won de beker voor het laatst in 2008. Sindsdien hebben ze ook geen prijs meer gewonnen. De bekerfinale komt voor Feyenoord trouwens wel op een interessant moment. Morgen is het namelijk precies 16 jaar geleden dat Feyenoord kampioen werd.

De traditionele top-3 (Ajax, Feyenoord en PSV) vormen bijna elk jaar de top 3 van de eredivisie. In de beker is dat vreemd genoeg de laatste tijd niet het geval: AZ, Pec Zwolle en FC Groningen wonnen de laatste 3 keer de beker.

Het bekertoernooi van de twee clubs tot nu toe:

Feyenoord heeft een moeilijker avontuur achter de rug dan Utrecht. De Rotterdammers speelden tegen alleen maar eredivisieclubs: Willem II (2-1), Roda JC (1-2), AZ (3-1), Ajax (1-0).
FC Utrecht speelde tegen lagere clubs als Achilles en VVSB. De enige lastige klus die FC Utrecht klaarde dit bekertoernooi was tegen FC Groningen. Na 90 minuten was de stand 3-3. Na verlenging won FC Utrecht met 5-3.

De wedstrijd is vanavond om 18.00 uur in de kuip. De thuishaven van Feyenoord. De scheidsrechter is Bjorn Kuipers.

Dit was de bekerblog. Vond je 'm nou leuk geef dan alsjeblieft een +1. Je wil natuurlijk niets missen dus abonneer je hier links. Geef je vrienden het beker inzicht en deel dit met al je vrienden op Social Media. Als je daar dan toch mee bezig bent, volg me dan even op twitter @voetbalblogs. En laat in de reacties achter wie de beker gaat winnen.

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten