woensdag 13 april 2016

Gister en vandaag in de CL!

Hallo voetbalfans!

We hebben wel wat te bespreken vandaag. Allereerst praten we na over Real Madrid-Wolfsburg en Manchester City-PSG. Daarnaast beschouwen we voor op Atletico Madrid-FC Barcelona en Benfica-Bayern Munchen.

VFL Wolfsburg is er gister niet in geslaagd om opnieuw te stunten tegen Real Madrid. In Madrid had de ploeg de 2-0 voorsprong van vorige week te verdedigen. Dat lukte niet: Real won met 3-0 dankzij drie goals van Ronaldo. Laten we even de goals doornemen. De 1-0. Want daar gaat nogal wat mis bij Wolfsburg. Vieringa speelt een hele zwakke bal op Draxler. Die bal had Draxler waarschijnlijk nooit gehaald, maar hij gaat het duel niet eens aan. Hierdoor kan Carvagal een heel stuk opschuiven en kan Real de aanval zoeken. Wat Arnold vervolgens doet is niet echt verdedigen te noemen. De bal wordt eerst tegen hem aan geschoten. Hij reageert er niet adequaat op. Carvagal komt weer in balbezit. Vervolgens doet hij een beetje alsof hij meeverdedigt maar laat hij de bal gewoon onder zijn voet door rollen. De bal komt het strafschop gebied binnen en Dante heeft waarschijnlijk niet door dat Ronaldo vier meter achter hem staat want hij laat de bal gewoon doorrollen. Naldo laat Ronaldo vervolgens uit de dekking komen en Ronaldo tikt de bal voor een haast leeg doel in. Dan naar de 2-0. Ik kan niet zeggen dat Wolfsburg hier slecht verdedigt want er wordt niet eens verdedigt. Ronaldo heeft nooit een dekker gehad en kopt de bal vrij binnen. Over de 3-0 valt weinig te zeggen. Prachtige vrije trap van Ronaldo. Uitendelijk had er misschien toch iets meer ingezeten voor Wolfsburg. Bekijk de wedstrijd hier

Manchester City is door naar de halve finale. Na vorige week had het een 2-2 gelijkestand te verdedigen (op basis van uitdoelpunten). Gisteravond werd er zelfs met 1-0 gewonnen van PSG. De Bruyne scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Wel een prachtige. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hiervan geniet. Voor de rest viel mij het onzekere spel van Aguero op. Het leek wel alsof hij de bal niet wilde hebben. Met als kroon erop dat hij de penalty miste. Bekijk de wedstrijd hier.

FC Barcelona heeft vanavond een 2-1 voorsprong te verdedigen tegen Atletico Madrid. Fernando Torres speelt niet mee wegens een schorsing, omdat hij vorige week een rode kaart opliep. Ik denk dat dat een grote krachtsvermindering is. Hij scoorde vorige week ook het enige doelpunt van Atletico Madrid. Ik denk wel dat Atletico nog met 2-1 wint. Na verlenging zal Barcelona door een 2-2 uitslag doorgaan.

Benfica moet winnen van Bayern Munchen om door te gaan in de Champions League. In Munchen won Bayern met 1-0. In die wedstrijd zat veel meer voor Benfica. Op basis van kansen had het zelfs wel 1-2 kunnen zijn. Maar dat is het niet dus zal Benfica aan de bak moeten. En we zien vandaag een Nederlander in actie bij deze wedstrijd. En ik hoor jullie al denken 'huh?! Robben doet niet mee hoor!' Maar ik heb het over Bjorn Kuipers die zijn 38e Champions League-duel fluit. Ik voorspel 1-1 en dat Bayern dus doorgaat.

Dit was weer een CL Blog. Als je 'm leuk vond geef dan alsjeblieft een +1. Wil je niks missen van deze spannende strijd abonneer je dan hier links. Geef je vrienden het inzicht van deze wedstrijden en deel deze blog dus met al je vrienden op Social Media. Als je dan toch even bezig bent volg me dan even op twitte @devoetbalblogs. En wie zijn de twee laatste halve finalisten? Schrijf het in de reacties!

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten