vrijdag 22 april 2016

Ajax en Barcelona weer aan kop en Cambuur lijkt definitief te degraderen!

Hallo voetbalfans!

De spanning nam toe. Maar nu lijken er dingen beslist te zijn. Onderin de eredivisie kan je ongeveer zeggen wat de stand over twee wedstrijden is. Aan de top is het nog heel spannend. Ajax won weer. Ook Barcelona won weer (en hoe). Ook zij staan op doelsaldo aan kop.

Ajax heeft in het lastige uitduel met Heerenveen 0-2 gewonnen. Bij rust was de stand 0-0 maar Arek Milik tekende via een strafschop voor de 0-1, en na een prachtige aanval voor de 0-2. Was het spel van de Amsterdammers de hele wedstrijd goed? Nee, zeker niet. Voor de rust zag het er niet uit. Op doelsaldo zal PSV geen kampioen meer worden. Dan moet het tegen Cambuur (thuis) en Zwolle (uit) 8 doelpunten bij elkaar zien te sprokkelen. Het enige struikelblok van Ajax is Ajax zelf. Zo goed is het spel de afgelopen drie weken niet. Toch resulteerde het in 7 punten. Ajax moet nog tegen FC Twente en tegen de Graafschap. Op basis van de afgelopen weken zijn dat beiden lastige ploegen. PSV heeft tegenstanders die aan een mindere periode bezig zijn: Cambuur en PEC Zwolle.

Cambuur lijkt na het gelijkspel gister tegen Willem II te degraderen. In eigen stadion kwam het niet verder dan 1-1. Als Cambuur niet wil degraderen moeten ze de komende twee wedstrijden (PSV en Excelsior) winnen en mag de Graafschap maximaal 1 punt pakken. Dat Cambuur degradeert zou met deze stand nog helemaal niet beslist hoeven zijn. Maar naar mijn mening is het geloof erin bij Cambuur onvoldoende.

FC Barcelona heeft even van zich afgebeten tegen de nummer 14 Deportivo de la Coruna. Bij rust stond Barcelonam et 0-2 voor. Uiteindelijk won het nog met 0-8. Het was mooi om te zien hoe Suarez, Messi en Neymar weer prachtig samen speelden. Messi heeft 5 assists gegeven waarvan drie op Suarez.

Dit was de blog weer. Vond je die leuk geef dan een +1. Vergeet je niet te abonneren hier links. Deel deze blog op Social Media. En dan hoop ik jullie weer bij de volgende blog te zien.