zondag 17 april 2016

Spanning neemt toe!

Hallo voetbalfans!

De eredivisie is nog spannender geworden! Ook in Engeland neemt de spanning weer een beetje toe, na punten morsen van Leicester.

Wat was ik er doodziek van zeg, bij Ajax-FC Utrecht. Nee, niet die onterechte penalty maar dat ik na  de 0-2 ben weggegaan. De enige zes minuten van de wedstrijd die Ajax goed speelde. FC Utrecht kwam een half uur voor tijd op 0-1. Klaassen ggeeft een verschrikkelijke pass achter Bazoer. Bazoer blijft mokkend staan. Utrecht gaat door. Van der Hoorn laat Barazite lopen: Simpele 0-1.  Ajax speelde enorm lamlendig. De 0-2 was een counter van FC Utrecht, prachtig afgerond door Joosten. Waar Klaassen een verschrikkelijke wedstrijd speelde was de 1-2 (5 minuten voor tijd) een juweel van een doelpunt. In de 90e minuut pakte Ajax zelfs een punt door een benutte strafschop van Arek Milik. Over de beslissing van Makkelie was veel ophef. En toch zie ik er een penalty in.

Leicester is nog geen kampioen. Tegen West Ham United kwam het niet verder dan 2-2. En..eehh... Waar de huppeldpup was die scheids mee bezig. Na ongeveer een kwartier komt Leicester voor met 1-0. Wie anders dan Vardy maakt hem. In het begin van de tweede helft maakt Vardy een schwalbe in het strafschopgebied. Hij krijgt terecht zijn tweede gele kaart en dus rood. 9 minuten voor tijd legt hij de bal ook nog op de stip voor West Ham. Onterecht. Hij valt heel makkelijk. De penalty wordt benut door Carrot. Vijf minuten voor tijd maakt Cresswell één van de mooiste goals die ik ooit heb gezien. Van Basten maar dan mooier. In de extra tijd is er duidelijk een overtreding van West Ham in het strafschopgebied. Niet gegeven. Als de extra tijd er eigenlijk al opzit compenseert de scheidsrechter zijn fouten met een penalty voor Leicester. De penalty wordt benut. De wedstrijd eindigt in 2-2.

Dat was 'm dan. Laar hieronder een +1 achter als je dit een leuke blog vond. Mis deze spannende titelstrijd niet en abonneer je hier links. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je daar dan toch bezig mee bent, volg me dan gelijk even op twitter @devoetbalblogs. En morgen zien jullie mij weer, met voorbeschouwing op Stoke City-Tottenham Hotspur.