zondag 10 april 2016

Napraten over gisteren!

Hallo voetbalfans!

Er zaten een paar leuke wedstrijdjes tussen gister. Napraten maar.

Ajax won gisteren bij SC Cambuur met 0-1. Davy Klaassen scoorde een half uur voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De eerste helft van Ajax was fantasieloos. 'De aanval stond te ver van het middenveld' legde doelpuntenmaker Klaassen uit. Dat was ook precies hoe het eruit zag. Ajax probeerde maar iets maar kon geen combinatie vinden. Dus werd er vaak de lange bal gespeeld. Dat kan, natuurlijk. Maar Ajax won gister geen één kopduel. Over de hele wedstrijd die zeker niet altijd goed was vond ik Ajax toch de verdiende winnaar.

PSV heeft met veel moeite 2-0 gister gewonnen van Willem II. Het was wel een interessante wedstrijd. Vooral de reactie van Willem II na de rode kaart van Arias. Binnen no time stond PSV met  man al voor na rust. Goeie corner. Goed teruggeled door de Jong en goed binnengeschoten door van Ginkel. Ik ergerde me gister enorm kapot aan Luuk de Jong. Een keer om een penalty vragen als het er geen is? A la. Een keer iets uitlokken? Vooruit. Maar ik zag gisteravond een stuk of drie schwalbes, continue aan het klagen bij de scheidsrechter die er 80 minuten lang niet intrapte maar uiteindelijk resulteerde het toch in een penalty die hij zelf benutte. Het was gewoon duwen en trekken bij een vrije trap zoals bij ELKE vrije trap. Maar Luuk de Jong natuurlijk weer zeuren en ja hoor. De penalty benutte hij zelf feilloos. Onderkant lat. Ik vond de reactie van Willem II jammer. Zeker toen het 11 tegen 10 werd hadden ze er een echte wedstrijd van moeten maken.

Heracles heeft gister goede zaken gedaan door te winnen bij Excelsior: In Rotterdam beleefden ze een gemakkelijke avond: 1-3. Door deze overwinning staat Heracles op de 4e plaats maar AZ en Feyenoord komen vandaag nog in actie. Al binnen 5 minuten stond Heracles op een voorsprong via Weghorst. Na een schitterende pass van Bel Hassani tike Weghorst de bal over de keeper heen. Binnen het halfuur bracht Weghorst de stand op 0-2. Weer een pass van Bel Hassani en nu een keiharde knal van Weghorst. Die stand hielt aan tot de rust maar ook geen 15 seconden langer! Na 15 seconden in de tweede helft maakte Kuwas de aansluitingstreffer. Puur op wilskracht moest Excelsior het punt gaan pakken. Dat punt kwam er niet. Heracles bleek veel sterker. Uit een hoge voorzet kopte Zomer de 1-3 binnen. Met het slechte, nonchalante verdedigen van Excelsior had Heracles nog wel naar 1-5 gekund. Maar het bleef hierbij waardoor Excelsior nog altijd in de nacompetitie-zone staat.

Een heerlijke wedstrijd was het gisteravond in het 'volle' (heh heh) Gelredome. Vitesse en Ado den Haag bleken gelijk aan elkaar: 2-2. Ado kwam binnen 10 minten op voorsprong door een doelpunt van Mike Havenaar. Bij slecht verdedigen van Vitesse kopte Havenaar 0-1 binnen. Vitesse had al meerdere kansen op 1-1. Via Rashidcha en Kazaisvili haddden de Vitessenaren al naar een goal gekund. Een goal die er ook kwam. Kashia kopte 1-1 binnen. Ook het derde doelpunt van de avond was een kopbal. Maar wel een eigen doelpunt. Van van der Werff. In de 90e minutt kwam Vitesse nog op gelijke hoogte door een goal van Olynik.

Dit was hem weer. Morgen als het lukt de wedstrijden van vandaag. Vond je deze blog leuk geef dan alsjeblieft een +1. Wil je nou meer lezen over de spannende titelstrijd abonneer je dan hier links. Deel deze blog ook met al je vrienden op Social Media. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @devoetbalblogs. En dan hoop ik je weer bij de volgende blog te zien.