vrijdag 15 april 2016

Krankzinnige slotfase op Anfield en ander EL nieuws!

Hallo voetbalfans!

Liverpool is gister na een krankzinnige slotfase toch langs Dortmund gegaan. Maar dat was niet de enige spannende wedstrijd die er in de Europa League was: Atletic Bilbao is na penalty's uitgeschakeld door Sevilla.

Livepool heeft gister op Anfield met 4-3 van Borussia Dortmund gewonnen. Met nog twintig minuten te gaan stond Dortmund met 1-3 voor. Concentratie verlies. Voor Dortmund resteert er dit seizoen dus nog maar één prijs: De beker. Dortmund begon goed aan de wedstrijd. Na 4 minuten opende Mkititarian de score. Na een prachtige pass van Reus wist Aubameyang niet te scoren. De rebount was voor Mkitharian. Vijf minuten later kwam de 0-2. 1-op-1 ronde Aubameyang rustig af. Nou, de wedstrijd was gespeeld.... toch? Nou nog even afwachten tot de rust. Dat bleef 0-2. De wedstrijd was gespeeld Liverpool ging in één helft geen drie doelpunten maken. Maar de 1-2 werd al heel snel gemaakt. Het was weer een soort van spannend. Maar een half uur voor tijd gooide Reus de wedstrijd definitief in het slot: 1-3. Maar nu begint het. 70: 2-3    80: 3-3    91:4-3!!!! Jorgen Klopp is de duitse manier van winnen nog niet verleerd. Wat mij trouwens opvalt bij d 4-3 is de reactie van de verdedigers. Ze lijken wel te willen dat die bal er in wordt gekopt. Liverpool is in de halve finale geplaatst tegen Villareal.

Sevilla is ten koste van Athletic Bilbao door gegaan in de Europa League. Na vorige week had het een 1-2 voorsprong te verdedigen. Dat lukte nog niet direct. Athletic won met 1-2. Na penalty's won Sevilla met 5-4. Is het jullie opgevallen dat alle doelpunten in de wedstrijd verdedigende fouten waren? De eerste is een enorme blunder van de doelman. Bij de 1-1 van Sevilla laat bij de voorzet ineens iedereen zijn man lopen bij Athletic. Ook bij de 1-2 is het een voorzet die er niet in mag. Het viel me op dat Benat (Athletic) over het algemeen goed speelde. En laat juist hij degene zijn die de penalty mist waardoor Sevilla doorgaat. Ik vond dat over twee wedstrijden gezien Athletic het verdiende om door te gaan.

Dit was 'm dan weer. Vond jij het nou leuk om te lezen over deze krankzinnige wedstrijden geef dan een +1. Wil je niks missen van de spannende eindtoernooien abonneer je dan hier links. Houd al je vrienden op de hoogte en deel deze blog op Social Media. Als je daar dan toch bezig mee bent volg me dan gelijk op twitter @devoetbalblogs, en dan hoop ik jullie weer bij een volgende blog te zien.