woensdag 20 april 2016

PSV legt druk bij Ajax dat vanavond speelt!

Hallo voetbalfans!

PSV heeft gister met 2-0 gewonnen van Vitesse. Daarmee legt de ploeg uit Eindhoven de druk bij Ajax dat vanavond tegen Heerenveen speelt.

Het bleek uiteindelijk geen moeilijke avond voor PSV. Al na 13 minuten kwam PSV op voorsprong. Het begon bij onoplettendheid van Olyninik. Hij liet Arias uit zijn rug lopen daardoor kon Propper in balbezit komen en die schoot knap de 1-0 binnen. Al ruim in de tweede helft kwam PSV via een penalty op 2-0, benut door Luuk de Jong. Het had alleen nooit een penalty mogen zijn. De overtreding was namelijk buiten het strafschopgebied. Met deze overwinning legt PSV de druk bij Ajax.

Als Ajax vandaag met minimaal drie doelpunten verschil wint beslissen ze het qua doelsaldo. Dan zal PSV in de laatste twee duels in punten langs Ajax moeten gaan. Maar die overwinning vanavond staat nog niet gegarandeerd. Van de 23 ontmoetingen die er in Friesland waren won Ajax er slechts negen. Zes keer won Heerenveen. Heerenveen is de laatste tijd redelijk bezig en is de afgelopen drie duels al ongeslagen. Ajax heeft een iets langere reeks. De ploeg van Frank de Boer is in 2-16 nog ongeslagen. Daar leek vorige week 5 minuten voor tijd toch echt definitief een einde aan te gaan komen maar de Amsterdammers kwamen nog terug tot 2-2.

Dat was de blog weer. Klik alle buttons aan die je maar kan klikken: Abonneer, +1, follow op twitter @voetbalblogs, en een reactie wat SC Heerenveen-Ajax wordt?