maandag 11 april 2016

Napraten over buitenlandse toppers!

Hallo voetbalfans!

Schalke 04-Borussia Dortmund is in 2-2 geëindigd. En Tottenham Hotspur heeft Manchester United met 3-0 overklast. Genoeg om over na te praten.

Dortmund heeft de titelkansen verspeeld. In een mooie derby tegen Schalke 04 bleven beide ploegen steken op 2-2. Bij rust was de stand nog 0-0. De score werd na rust geopend door Kagawa. Na een mooie combinatie met Reus stifte hij de bal perfect over de verkeerd staande doelman heen: 0-1. Lang kon Dortmund niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later was de stand alweer gelijk door Sané. Ik ben al een tijdje erg onder de indruk van zijn spel maar dit was een intikkertje na een mooie aanval, waardoor er voor Dortmund geen houden meer aan was. Ook de 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan. Vier minuten later. Na een vrije trap van Dortmund een dekkingsfout bij Schalke 04. Ginter kon vrij inkoppen. En zeven minuten later de goal die de Nederlandse sportjournalistiek het belangrijkst vond: De 2-2 van Klaas-Jan Huntelaar. Een goede penalty in de rechter hoek was een reden voor FC Update om de titel 'Huntelaar schiet Schalke naar punt tegen Dortmund' te geven. Op nu.nl was het 'Trefzekere Huntelaar helpt Schalke 04 aan punt tegen Dortmund'. En het Parool noemde het onderwerp zelfs 'Huntelaar pakt dure punten van Dortmund af'. Allemaal leuk en aardig hoor, dat Huntelaar heeft gescoord. Maar het is niet zo dat ik dat belangrijker vind dan de uitslag. Door dit gelijkspel verspeelt Dortmund de kansen op de titel. Schalke staat 7e en hoopt nog altijd de vier punten achterstand op de 3e plaats Hertha BSC in te halen. Bekijk hier de samenvatting.

Tottenham heeft United vernederd met 3-0. Alhoewel het er lange tijd niet niet daar naar uitzag. Na een saaie eerste twintig minuten kwam Tottenham Hotspur los. De Spurs waren beter en misten kans op kans. United wist het tot de rust op 0-0 te houden. Na rust volgde er een saai kwartier dat afgesloten werd met een grote kans voor United. Martial wist hem niet te benutten. Als hij dat wel had gedaan had de wedstrijd waarschijnlijk een andere wending gekregen. Want na 70 minuten was de stand nog 0-0. En na 75 minuten was de stand 3-0. Eriksen stond aan de basis van de 1-0. Met een mooie dieptebal op Alli tekende Tottenham voor de 1-0. Twee minuten later werd de score verdubbeld door een kopbal van Alderweireld. De goal deed mij denken aan de goal die hij ooit tegen FC Twente scoorde. Deze:

Twee minuten later beslisten de Spurs de wedstrijd definitief door de 3-0. Bekijk de samenvatting hier

Vond je deze blog leuk geef hem dan een +1. Wil je niks missen abonneer je dan hier links. Deel deze blog met al je vrienden op Social Media. Als je dan toch bezig bent volg me dan gelijk even op twitter @devoetbalblogs. En dan zie ik jullie volgende keer weer.