vrijdag 25 maart 2016

Voorbeschouwing op Nederland-Frankrijk!

Hallo voetbalfans!

Vanavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Nederland speelt deze zomer helaas geen EK. Frankrijk wel. Maar dat zegt niets. Frankrijk is het thuisland en hoeft dus geen kwalificaties te spelen.

Nee, ik denk niet dat er een groot krachtsverschil tussen Nederland en Frankrijk zit. Nederland en Frankrijk hebben beiden in 2016 nog geen wedstrijden gespeeld. Frankrijk speelde in 2015 slechts tien westrijden. Daarvan won het er zes en verloor het er vier. Nederland won van de laatste zes wedstrijden er drie en verloor er ook drie. Dat is nog zeker geen goede prestatie. Tussen die tegenstanders zaten Letland, Kazachstan, IJsland* en Wales**.
*Werd van verloren
*Erg knappe overwinning Nederland. Wales gaat ten slotte wel naar het EK.

In de veertiende minuut zal het spel worden stil gelegd als eerbetoon aan Johan Cruijff. Er is nog niet overlegd maar iedereen verwcht gewoon dat die minuut ingevuld gaat worden door applaus. Dan moet er trouwens niet net in de dertiende minuut gescoord worden. Dan zijn ze de goal nog aan het vieren.

De wedstrijd wordt vanavond nog in de Amsterdam Arena gespeeld. Maar heel Nedeland lijkt het er mee eens te zijn dat het het Cruijff stadion moet worden genoemd. Ik ben het daar niet mee eens. Ik ben ervoor om Johan Cruijff op zo'n manier te vereeuwigen hoor. Maar de naam van een speler en dan 'stadion' erachter is voor een stadion waar 15.000 man in kunnen prima. Maar voor een stadion dat na de bouw meer dan 60.000 zitplaatsen kent... nee. De Cruijff ArenA zou ik nog wel een zeer redelijke naam vinden.

Luuk de Jong heeft waarschijnlijk een basisplaats vanavond. Ik ben benieuwd hoe hij zijn draa gaat vinden na een slechte week achter de rug te hebben.

We gaan het zien vanavond. Ik voorspel een 4-2 overwinning voor Oranje. Wat jij denkt mag je in de reacties zetten. En geef natuurlijk een +1

Met voetbalgroet,
De voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten