woensdag 16 maart 2016

PSV eruit in de CL en voorbereiding op vanavond!

Hallo voetbalfans!

Ik heb een hoop nieuwtjes voor jullie waar we aandacht aan gaan besteden. Maar ook gaan we natuurlijk napraten over hoe PSV nipt werd uitgeschakeld in de Champions league, en we beschouwen voor op het programma van vandaag.

Allereerst: PSV is uitgeschakeld in de Champions league. Twee weken geleden hield PSV Atletico Madrid op 0-0. In Madrid lukte dat gister-avond ook. Zelfs na verlenging stond de brilstand nog op het bord. Op penalty's verloor PSV uiteindelijk met 8-7. Narsingh miste de beslissende strafschop. Narsingh was er in gekomen voor Luuk de Jong. De Jong kon niet verder wegens kramp. Wat mij opgevallen was was dat de Jong zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde. Het is natuurlijk een spits die bediend moet worden maar gister hield hij geen bal fatsoenlijk vast. Guardado was wat mij betreft de beste PSV-er van het veld. Voor ik dit onderwerp afsluit herinner ik jullie er even aan dat dit het perfecte scenario voor Ajax is. PSV heeft zondag 120 minuten voetbal + de penalty's in de benen zitten, en hebben net niet dat enorme vertrouwen eruit meegenomen. Luuk de Jong had kramp maar hij lijkt zondag te gaan halen.

Ga er vanavond maar eens goed voor zitten. Want er staan twee heerlijke wedstrijden op het programma. FC Barcelona tegen Arsenal en Bayern München tegen Juventus. FC Barcelona staat er riant voor. Uit bij Arsenal wonnen ze 0-2 door twee goals van Messi. Als Arsenal door wil zullen ze minimaal 3 keer moeten scoren en geen doelpunten tegen krijgen. De wedstrijd Juventus tegen Bayern München zal waarschijnlijk spannender worden. In Italie werd het 2-2. Bayern kwam op een 0-2 voorsprong via Müller en Robben, maar gaf die in de tweede helft weg. Voor Juventus is de opdracht in Duitsland niet al te ingewikkeld: winnen.

Kort nieuws:

Als Feyenoord dit seizoen toch nog positief af kan sluiten met een plek voor Europees voetbal zal dat waarschijnlijk niet in een volle Kuip gebeuren. Dat is een gevolg van het misdragen van de fanatieke aanhang bij wedstrijden eerder dit seizoen.

Jörgen Streppel staat op het punt te vertrekken bij Willem II. Het is bijna zeker dat de coach komend seizoen SC Heerenveen gaat coachen. Bij Willem II wordt er al aan een opvolger gedacht: Jaap Stam.

Christian Santos krijgt vier wedstrijden schorsing voor de slaande beweging die hij maakte naar Excelsior-speler Karami. Hij ging nog een tijdje in hoger beroep, en dat wierp zijn vruchten af: Tegen Heracles scoorde hij de winnende en tegen Ajax sleepte hij met zijn goal een gelijkspel uit het vuur. Door deze wedstrijden schorsing mist hij wel het duel met Vitesse.

Dit was het dan weer. Vond je deze blog leuk, geef hem dan een +1. Vergeet hem niet te delen, en schrijf in de reacties wat jij denkt dat FC Barcelona-Arsenal gaat worden