vrijdag 18 maart 2016

Liverpool, Atletic, Praag, Braga, Sevilla en Shaktar door in de EL!

Hallo voetbalfans!

Allereerst wil ik sorry zeggen voor het feit dat ik Manchetser United-Liverpool helemaal over het hoofd heb gezien bij de voorbeschouwing. Over de Europa league praten we vandaag na.

Liverpool is door in de Europa League. Tegen Manchester United bleef het 1-1. De eerste helft was genieten. Kansen over en weer. Halverwege de eerste helft was de spannig helemaal terug toen United scoorde. 1-0 en in totaalstand met vorige week 1-2. Vlak voor rust maakte Coutinho gelijk. Ik baalde enorm van die goal omdat Manchester er nu 3 moest maken. De tweede helft was zo slecht. Ik wil even een extra aantekening maken voor het belabberde spel van Fellaini. Hij voetbalde ontzettend arrogant, was slecht, vertraagde het tempo, ging liggen als er ruimte was om door te voetballen. Om je aan kapot te ergeren. Het eerste kwartier van de tweede helft creeërde United nog wat kansjes. Daarna haalde Liverpool het tempo uit de wedstrijd. De positie van van Gaal komt hier nu wel enorm mee onder druk. Ik geef hem nog hoop. Als hij de FA Cup wint kan dat het seizoen nog redden.

Borussia Dortmund is gister moeiteloos doorgegaan in de Europa League. Na vorige week met 3-0 gewonnen te hebben waren ze nu opnieuw de sterkste tegen Tottenham Hotspur. Aubumeyang schoot in de eerste helft prachtig raak: 0-1. De 0-2 nam Aubumeyang ook voor zijn rekening. Tottenham scoorde nog wel na een verdedigende fout.

Alle uitslagen in de Europa league van gisteravond met tussenhaakjes de totaalstad erbij.

Manchester United Liverpool 1-1 (1-3)
Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund 1-2 (1-5)
Valencia-Atletic Bilbao 2-1 (2-2, Atletic door, door uitdoelpunt)

Villareal-Sparta Praag

Na al dat topvoetbal waarmee we de afgelopen dagen verwend zijn is het vanavond gewoon weer tijd voor de eredivisie: FC Utrecht-Excelsior. FC Utrecht is bezig aan een prachtig seizoen. Het staat 5e en heeft met slechts 4 punten verschil nog prima zicht op de 3e plaats! Met Excelsior gaat het wat minder goed. Direct degraderen gaat niet meer gebeuren voor de ploeg van Groenedijk maar het is met evenveel punten als Willem II in strijd om wie er nacompetitie gaat spelen. Bovendien won Excelsior nog nooit bij FC Utrecht. Daarbij komt nog dat FC Utrecht pas één keer niet scoorde tegen Excelsior. De uitslag werd toen 0-0. Om te winnen heeft Excelsior vanavond dus een wonder nodig.