maandag 28 maart 2016

Final 6 in de Eredivisie!

Hallo voetbalfans!

Terwijl het Nederlands elftal afreist naar Engeland, praten wij verder over het voetbalnieuws. Met nog 6 wedstrijden te gaan in de eredivisie. Wie wordt er kampioen?

Ajax staat momenteel bovenaan in de competitie. De Amsterdammers wonnen vorige week uit bij PSV met 0-2. Ik geef Ajax ook het meest kans op de titel. Dat haal ik op uit de wedstrijden na de winterstop. Ajax-Feyenoord (2-1), Ajax-AZ (4-1), Ajax-Excelsior (3-0), PSV-Ajax (0-2). Maar Ajax mag zich nog niet te vroeg rijk rekenen. De vierendertigvoudig landskampioen lijkt namelijk meer moeite te hebben met de lager geklasseerde ploegen dan de toppers. De punten die Ajax dit seizoen verloor waren tegen FC Twente (2-2), PSV (1-2), Feyenoord (1-1), Utrecht (1-0), Heracles (0-0), Roda JC (2-2) en NEC (2-2). PSV verloor ook pas twee keer.  Het verspeelde alleen twee punten meer. Bijvoorbeeld tegen laag geklasseerde ploegen als Excelsior, Willem II en Cambuur. Komende week speelt PSV uit bij AZ en Ajax thuis tegen PEC Zwolle. En van de afgelopen drie jaar heeft Ajax in totaal het meeste punten laten liggen tegen Zwolle. PSV heeft de afgelopen drie jaar 100% score tegen AZ.

Dan onderin. De Graafschap, SC Cambuur, Excelsior en Willem II. Daar lijkt het tussen te gaan in de laatste zes rondes. Mijn voorspelling is het volgend:
15: Willem II
------------------------------------------
16: Excelsior
17: De Graafschap
------------------------------------------
18: SC Cambuur.

Dat betekent dus dat Willem II geen nacompetitie gaat spelen, en dat SC Cambuur direct degradeert. Zaterdagavond is DE degradatiekraker De Graafschap-SC Cambuur. Ik vermoed dat De Graafschap met het thuisvoordeel de overwinning pakt. Bovendien moet SC Cambuur nog tegen PSV en Ajax. De twee lastigste duels voor De Graafschap lijken twee thuisduels te zjin: Tegen Ajax en FC Utrecht.

Dit was hem weer. Morgen ben ik er weer met een voorbeschouwing op Engeland-Nederland. Vond je deze blog leuk, geef dan alsjeblieft een +1. Deel hem met al je vrienden op Social Media. Volg ons dan gelijk even op Twitter @voetbalblogs. En schrijf in de reacties wie er kampioen wordt.

Met voetbalgroet,
De Voetbalblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten