zaterdag 19 maart 2016

Bereid je voor op een geweldig voetbalweekend!

Hallo voetbalfans!

Het is zaterdag, en dat betekent een lange blog met voorbereidingen op het weekend, want er staat een heerlijk voetbalweekend te wachten.

Maar eerst: Gister speelde FC Utrecht tegen Excelsior. Excelsior kwam in de 5e minuut op voorsprong door Kruijs. Kruijs wilde niet juchen omdat het tegen zijn oude club was. Wat een onzin. Als je er niet blij mee bent had je hem er niet in moeten schieten. Na een half uur kreeg FC Utrecht een strafschop voor hands. Goed gezien door de scheidsrechter. Haller benutte de penalty: 1-1. Vlak voor rust maakte Haller de 2-1. Waar Excelsior op dat moment om klaagt is mij niet helemaal duidelijk want in mijn ogen is dit gewoon een geldig doelpunt. Voorzet vanaf de rechterkant van, van der Marel. Niet goed weggewerkt. Haller is eerder dan de keeper en kopt binnen. De tweede helft was minder leuk. Er gebeurde weinig voor de doelen. Maar de meeste kansen waren voor Excelsior. Ik vond dat Excelsior het in de tweede helft goed deed. Ik had van zo'n laag geklasseerde ploeg niet verwacht dat ze het zo konden spelen zonder nog een tegendoelpunt te krijgen.

In de premier league is de wedstrijd van het weekend Manchester United-Manchester City. De eerdere wedstrijd dit seizoen (Bij Manchester City) eindigde in 1-0 voor City door een doelpunt van Sergio Aguero. De vorige Manchester United-Manchester City werd 4-2 voor United. Ik voorspel een 2-0 overwinning voor United, De wedstrijd is zondag om 17.00 uur.

In de Liga BBVA speelt Villareal tegen FC Barcelona. Eerder dit seizoen verloor Villareal een oefening in geduld. Het hielt FC Barcelona een uur lang op 0-0. Maar Barcelona won uiteindelijk na goals van Neymar, Suarez en nog eens Neymar, met 3-0. Voor het laatst dat Barcelona tegen Villarreal punten liet liggen was in 2012. Het werd toen 0-0. Ik verwacht een 4-0 overwinning voor Barcelona. De wedstrijd is morgen om 16.00 uur

Het buitenland is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig. Maar we hebben ook nog de eredivisie dit weekend. Te beginnen met vanavond. PEC Zwolle speelt tegen Willem II. PEC Zwolle is afgezakt naar de 9e plaats.De afgelopen 3 wedstrijden behaalde het net zo veel punten als nummer 15 Willem II dat deed: Ieder 3 punten. In de heenwedstrijd dit seizoen in Tilburg werd het 0-1 voor PEC Zwolle. De vorige keer van PEC Zwolle- Willem II werd het 1-0. De wedstrijd daarvoor eindigde ook in 0-1 voor PEC Zwolle.Dus het zal wel weer 1-0 voor PEC Zwolle worden. De wedstrijd is vanavond om 19.45 uur.

Vanavond mag Feyenoord in de strijd om de 2e plaats geen misstap maken tegen de Graafschap. Op de vijferberg werd het dit seizoen 1-2 voor Feyenoord. De Rotterdammers missen hun aanvoerder en beste speler Dirk Kuyt. Hij is geschorst. Ik ben benieuwd wie er voor Kuyt gaat spelen en hoe dat ingevuld gaat worden. Voor het laatst dat Feyenoord niet won van de Graafschap was in eigen huis in 2011. Het werd toen 0-1. Ik voorspel een 3-1 overwinning voor Feyenoord als de plek van Kuyt goed opgevuld wordt. De wedstrijd is vanavond om 19.45 uur.

De vroegste wedstrijd van vanavond is SC Heerenveen-Heracles. Heracles staat 6e maar dat betekent voor deze wedstrijd bijna niets aangezien Heracles al sinds november geen uitdoelpunt heeft gemaakt. Met Heracles gaat het de laatste tijd sowieso minder. Van de laatste vijf duels werden er 4 verloren en één gewonnen. Heracles weet al een aantal weken dat ze play-offs gaan spelen. Ze staan 6e. De 3e plek is niet meer haalbaar, en 9e worden kan ook niet meer. Maar iets hoger in stand is natuurlijk altijd leuk. Dan is vooral volgende week belangrijk als het tegen de 5e plaats FC Utrecht speelt. Heerenveen speelde vorige week met 1-1 gelijk bij PSV, en zet dezelfde 11 neer als in Eindhoven. Ook de speciale rol voor Sam Larsson blijft dus hetzelfde. Het viel mij op hoe goed Sam Larsson speelde. Ik verwacht een 1-1 gelijkspel met een doelpunt van Larsson.

SC Cambuur speelt vanavond tegen Roda JC. In Kerkrade eindigde het in 1-1. De doelpuntenmaker van Cambuur toen speelt nu in dienst van concurrent Willem II. Roda JC mag oppassen na de rust want Cambuur scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd gemiddeld in de 46e minuut. Roda JC moet de punten pakken tegen Cambuur. Van de zes resterende wedstrijden moet dit de makkelijkste zijn. En de punten heeft Roda wel nodig. Roda staat momenteel 14e maar heeft maar drie punten meer dan nummer 16 Excelsior. Ik verwacht dat Cambuur vanavond het thuisvoordeel heeft en dat het daardoor met 2-1 zal winnen. De wedstrijd is vanavond om 20.45 uur.

Morgen om 12.30 uur start de voetbalmiddag met FC Twente-AZ. In Alkmaar werd het 2-2. Of FC Twente volgend seizoen topklasse of eredivisie speelt is nog steeds fity-fifty. Waar we een paar weken geleden nog bezig waren met of FC Twente ging degraderen of niet, kan men in Enschede nu zelfs dromen van een plekje in de Play-offs. AZ heeft evenveel punten als Feyenoord, en is in strijd om een plekje om direct Europa in te gaan. FC Twente mist Mokotjo nog altijd. De Zuid-Afrikaan is wegens privé-omstandigheden nog niet terug. Bij AZ zijn Janssen en Vlaar geselecteerd voor het duel met Frankrijk. Mogelijk zijn zij al met hun hoofd daar en kan Twente daarvan profiteren. Ik verwacht een 2-0 overwinning voor Twente.

FC Groningen speelt morgen om 14.30 uur tegen Vitesse. Groningen kan nog altijd via de Play-offs Europa in. Dan is winnen wel bijna noodzakelijk. Als Vitesse wint zetten ze een enorme stap richting de Play-offs. Dan schuddden ze weer een extra concurrent af. Hoewel beide ploegen er voor hun doen zeer redelijk voorstaan, vallen de resultaten momenteel tegen.Vitesse verloor van Feyenoord, won nipt van Roda JC, verloor van Willem II en speelde gelijk tegen de Graafschap. FC Groningen weet niet meer wat winnen is: Ze verloren van Excelsior, verloren van PSV, verloren van Twente, verloren van AZ, verloren van Ajax. FC Groningen pakte sinds de winterstop slechts 9 punten. Ik verwacht een 0-0 uitslag. De wedstrijd is morgen om 14.30 uur.

Ado den haag-NEC staat ook nog in het voorprogramma van de topper PSV-Ajax. In Nijmegen had NEC een makkelijke middag. Het won met 4-1. Bij NEC ontbreekt Santos eindelijk. ADO-NEC was voor het laatst in 2013. Het werd toen 1-1 maar dat zegt niks: Van alle elf basisspelers die toen op het veld stonden bij Ado zit er nu geen één meer in de selectie.

Dan: De wedstrijd van het weekend. Misschien wel de wedstrijd van het jaar PSV-Ajax. In Amsterdam werd het 1-2 voor PSV. Pereiro maakte de openingstreffer. Amin Younes maakte na 10 minuten gelijk en 7 minuten voor tijd scoorde Pereiro de winnende. De vorige PSV-AJax eindgide in 1-3 voor de Amsterdammers. Ricardo Kishnna scoorde de openingstreffer. Luuk de Jong maakte gelijk maar Ajax won alsnog dankzij goals van El Ghazi en Schöne. PSV is de ploeg die het vaakst won van Ajax in der eredivisie. De landskampioen van vorig seizoen won 29 keer. 15 keer werd het gelijk en 15 keer won Ajax. Als Ajax in Eindhoven wint staat het bovenaan. Als PSV wint komt het 4 punten los van Ajax. Bij Ajax is Arek Milik goed op dreef. De afgelopen 4 wedstrijden scoorde hij vijf keer. Dat het in Eindhoven is maakt het een stuk lastiger voor Ajax. PSV is sinds maart 2015 ongeslagen in eigen huis. Maar wie was de ploeg die op 1 maart won van PSV? Jawel, Ajax.

Dit was de voorbereiding op het voetbalweekend. Geef een +1 als jij dit voetbalweekend gaat bekijken. Deel deze blog met al je vrienden op social media om ook hun een goed beeld van dit weekend te geven, en laat in de reactie je voorspellingen achter.