maandag 21 maart 2016

Ajax nieuwe koploper, United wint, en Twente-AZ.

Hallo voetbalfans!

Excuus voor dat er gister geen blog online is gekomen. Maar... Wat je gister niet had heb je vandaag. We praten na over het voetbalweekend.

Ajax is de nieuwe koploper in de eredivisie (wist jij natuurlijk al). De Amsterdammers versloegen PSV met 0-2. Al na 1 minuut en 13 seconden was het Milik die uit een kopbal 0-1 maakte. Een kwartiet voor tijd besliste El Ghazi de wedstrijd. Als het zo doorgaat met Willems speelt hij niet lang meer bij PSV. Tegen Heerenveen was zijn spel ondermaats, In Madrid, was zijn spel ondermaats en tegen Ajax was het dramatisch. Menig Ajax-supporter zal bij de vrije trap voor PSV op een prachtige plek hebben gedacht: "Och, Het is Willems maar". Echt spannend was het niet want de Ajax-verdediging  hielt makkelijk stand. Uiteindelijk had Ajax zelfs de grootste kansen om de voorsprong uit te breiden. Van der Hoorn werd uitgeroepen tot Man of the match. Waar ik voor zijn slechte spel vreesde was hij inderdaad één van de beste spelers van het veld. Ik denk dat Ajax na deze wedstrijd kampioen wordt.

Manchester United heeft gister uit bij Manchester City met 0-1 gewonnen. Het eerste kwartier was City de vele male betere ploeg. Maar in de 16e minuut pakte United de voorsprong. Rashford ronde zijn mooie actie af met een schuiver in de rechter hoek. Na de goal controleerde United de wedstrijd en kon het voor rust zelfs nog een aantal keer naar 0-2. Dat laatste bleef achterwegen. Ook in de tweede helft hielt United prima stand. Met nog een half uur kwamen er wel kansjes voor City, maar City kon zijn stempel niet drukken. Voor van Gaal is dit een hele belangrijke overwinning.

PSV-Ajax leek de wedstrijd van het weekend maar FC Twente-AZ was toch een pracht van een wedstrijd. AZ maakte na een klein uur 0-1. Mooi uitgespeeld doelpunt. Vincent Janssen uiteraard. De topscorer van de eredivisie. Thesker, het verhaal zal je niet ontgaan zijn, maakte 1-1. Een kopbal. Naar mijn mening niet goed afgedekt op AZ. Een minuut en 46 seconden later staat het alweer 1-2. Schitterend afstandsschot van Haye. In de extra tijd viel de 2-2. Thesker. Wat mij betreft had de goal niet goedgekeurd mogen worden. De AZ-speler gaat expres voor de bal staan omdat hij nog met de scheidsrechter wil praten. Iedereen praat over het geniale balletje van Ziyech maar de scheidsrechter heeft de lijn nog niet eens getrokken. Ron Vlaar raakte geblesseerd, maar zijn blessure lijkt mee te vallen en hij lijkt Nederland-Frankrijk te gaan halen.

Dit was hem weer. Vond je deze blog leuk klik dan even op +1. Volg ons ook op twitter @voetbalblogs. Deel deze met al je vrienden, en laat in de reactie achter wie er kampioen van Nederland wordt.